YouTube, cel mai mare site de video-sharing din lume, a modificat pagina care afişează clipurile video, în încercarea de a-i face pe internauţi să petreacă mai mult timp pe site.

Noua pagina video YouTube a fost în teste timp de două luni, iar de azi este disponibilă publicului larg. La noul design s-a lucrat mai bine de un an şi s-au urmărit două aspecte, ca pagina video să fie mai simplă şi să îi facă pe utilizatori să urmărească mai multe clipuri.

La o prima vedere modificările nu sunt majore, însă cei care intră zilnic pe YouTube vor observa schimbările. În noua pagină video YouTube, informaţiile despre un anumit filmuleţ sunt postate sub clipul video şi nu în partea dreaptă cum era înainte. Tot sub clip se găsesc şi opţiunile de a salva clipul, de a-l posta pe Facebook sau de a trimite linkul pe Twitter.

Tot aici există şi un nou buton „Like / Don’t Like”. Acesta a înlocuit sistemul cu steluţe de la 1 la 5. Astfel, utilizatorii au posibilitatea să aleagă dacă le place sau nu clipul respectiv. Dacă aleg prima variantă atunci clipul va fi salvat automat în Favorites.

O modificare care exista în varianta beta şi nu se mai regăseşte în varianta finală este cea care permitea căutarea în timpul vizionării unui clip video, fără să întrerupă vizionarea. Mulţi fani vor fi dezamăgiţi că această funcţie nu a fost implementată.

SURSA: youtube-global.blogspot.com