Plajele pustii, inaccesibile de pe uscat, sunt din belșug. Evadarea spre un albastru infinit cu barca are un farmec unic care este legat de nevoia primordială a omului de a deveni o parte integrantă a naturii.

Zeci de companii închiriază bărci de agrement. Cunoscute pentru profesionalismul și experiența lor bogată, ele sunt o garanție pentru vacanțe sigure, economice și de neuitat pentru grupul sau familia care decid să încerce această experiență unică și memorabilă. Mările și coastele grecești, cu numeroasele lor avantaje comparative, au făcut din yachting o activitate extrem de populară, atât în rândul grecilor cât și al vizitatorilor străini.

O călătorie pe apele calme grecești, pe cont propriu sau cu un iaht închiriat, vă oferă posibilitatea de a naviga printre grupuri de insule extrem de frumoase, de a ancora în golfuri protejate natural de o rară frumusețe, de a vizita plaje inaccesibile și de a înota, în siguranță, în exceptionalele ape cristaline.

Navigând prin Insulele Cyclade

Călătoria printre minunatele Insule Cyclade este luminată de culorile albastru și alb ale Mării Egee. Conform mitului antic, este Poseidon, zeul mării, cel care a creat complexul insular care este acum unul dintre cel mai renumit la nivel mondial.

Insulele Cyclade farmecă și provoacă toți iubitorii de mare. În apele lor cristaline toate simțurile se trezesc pentru a permite călătorilor să înțeleagă esența splendorii insulelor. O călătorie uimitoare începe cu „meltemi”, vânturile puternice cicladice.

Indiferent dacă dețineți o ambarcațiune sau un iaht cu motor, opțiunile pentru descoperirea personală a tuturor sunt literalmente nenumărate. Același lucru este valabil și pentru cei care nu dețin o navă privată, datorită numeroaselor companii care închiriază ambarcațiuni de agrement. Recunoscute pentru experiența și profesionalismul lor, aceste companii vă vor răspunde la întrebări și vă vor oferi diverse opțiuni adaptate la orice buget și gust.

Traseu spre locul mitic de naștere a luminii

Prima oprire, Insula Andros, o insulă frumoasă, pe a cărei coastă abruptă turturelele și lăstuni vă urează bun venit. Insula Tinos cu aura sa sfântă și peisajul unic te va captiva. Toate busolele vă conduc apoi către insula cosmopolită Mykonos, renumită pentru viața de noapte și morile de vânt care stau încrezătoare conectând trecutul cu prezentul.

Navigând călăuziți de vânt, ne apropiem de Insula Naxos pentru a asista la lumina Egeei odihnindu-se pe plajele de nisip  în timp ce traseul nautic ne conduce către micile golfuri din Insula Amorgos, insula ideală pentru o experiență Big Blue. În continuare, cu viteză maximă către Insula Anafi, insula căreia Muntele Kalamos, extrem de înalt, îi dă o formă conică deosebită: imensă seninătate și o frumusețe absolută se înfățișează în fața ta.

Călătoria continuă uitându-te la umbrele vulcanului de pe casele albe cocoțate pe stâncile din Santorini. Acestea te salută înainte să se cufunde în culorile uluitorului apus de soare. Acostează in Insula Ios, plajele aurii și golfulețele superbe te captivează, vibrația insulei și bătăile inimii tale devin una. Pescărușii și delfinii îți escortează drumul spre Serifos, Sifnos și Milos. Peisaje stâncoase, plaje și paradisuri naturale așteaptă să fie explorate. Kimolos, Folegandros, Sikinos, Kythnos, Kea, Gyaros; coaste uimitoare, golfuri închise, dar mai presus de toate experiențele prețioase.

Acostează la „Nimfa Egeeană”, Syros si te vei regăsi în capitala Cicladelor. Sedus de golfurile sale turcoaz, descoperă frumusețile sale cele mai interioare! Pur și simplu de neuitat este apusul de soare în cel mai pitoresc port din Paros, Naoussa. De vizavi de Paros se află o insulă mică, dar extrem de sublimă, Antiparos. Cicladele dansează în jurul insulei Delos, o insulă care nu este locuită, una dintre cele mai importante obiective arheologice din Grecia, locul mitic de naștere al luminii. Turul vă va conduce în curând la complexul  Insulelor Ciclade mici, o paletă de turcoaz punctată cu insule prețioase Iraklia, Schinoussa, Donoussa și Koufonissia.

Nu ratați:

 • Peisajul lunar impresionant din Sarakiniko, in Milos
 • Portul adăpostit din Faros, in Sifnos
 • Windsurfing and waterskiing pe plaja Pounda din Paros
 • Viața de noapte vibrantă din Mikonos
 • Cel mai sigur doc din Syros, Finikas
 • Faimoasa plajă „Old Lady’s Leap” („Tis Grias to Pidima” în greacă) din Andros
 • Mănăstirea „Panagia Chozoviotissa” din Amorgos, vizibilă doar de pe mare
 • Tradiționalele porumbare din Tinos
 • Atmosfera relaxată din Antiparos
 • Plajele aurii și apele albastre, cristaline din Ios
 • Micile porturi și golfuri pitorești accesibile cu barca doar din Kimolos
 • „Chryssospilia” (= peștera de aur) din Folegandros

Sosire în Grecia cu o navă privată (sub pavilion străin)

Înainte de a sosi în Grecia pe propria navă sub pavilion străin, ar trebui să obțineți informații despre reglementările de bază în vigoare cu privire la intrare și ieșire, precum și formalitățile necesare.

Mai multe informații cu privire la yahturile comerciale sunt furnizate de Asociația Proprietarilor Eleni de Yachturi Profesionale, Asociația Armatorilor Greci, precum și de autoritățile competente.