“Obiectivul meu este acela de a crește rentabilitatea companiei și de a utiliza la maximum potențialul extraordinar al World Trade Center București, un nume consacrat în industria hotelieră și de conferințe din România. Nume sonore, de la Michael Jackson, Naomi Campbell, Eros Ramazzotti până la Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Lakshmi Mittal sunt doar câteva din personalitatile care au ales World Trade Center-Holtel Pullman, dovadă a calității serviciilor noastre“, a declarant Cristina Chiriac, directorul general World Trade Center București.

Compania se află în insolvență din iunie 2011 fiind în administrarea EURO INSOL, societate care a finalizat cu succes insolvența HIDROELECTRICA.

WTCB a realizat in luna iulie a acestui an venituri operaționale totale în valoare de 836.374 euro, comparativ cu venituri de 604.071 euro în 2012.

 Astfel, rezultatul brut din exploatare înregistrat la sfârșitul lunii iulie a fost de 160.072 euro față de o pierdere de 22.160 euro comparative cu luna iulie 2012.
În total, rezultatul din exploatare (fără cheltuieli generale)  a ajuns la peste 817.000 de euro, în creștere cu peste 41 % comparativ cu luna iulie a anului trecut, când veniturile din exploatare erau cifrate la 584.000 de euro.

Trendul pozitiv pe care se situează societatea care administrează Hotelul Pullman, precum și spații de birouri, restaurante și galerii comerciale, este subliniat de investițiile realizate pentru creșterea rentabilității.

Astfel,  bugetele de lucrări de reamenajare și repunere în standard, atât a spațiilor de birouri cât și a sălilor din centrul de conferințe și cupola Plaza, antrenate în lunile iulie – august 2013, sunt de aproximativ 149.000 euro. Valoarea investiției în refacerea termo și hidroizolației clădirii este de aproximativ 488.000 euro.

Conducerea companiei a elaborat un plan ambițios de investiții pentru a pregăti complexul,  având în vedere că sezonul de toamnă aduce creșteri în segmentul de conferințe și pe piața hotelieră.
Aceeași evoluție pozitivă a fost observată și la Pullman Bucharest World Trade Center, care a înregistrat o creștere cu peste 15 % a veniturilor operaționale, ajungând la peste 400.000 de euro.

Cumulat, pe primele șapte luni, gradul de ocupare a Pullman Bucharest World Trade Center a crescut cu 5 % comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile din restaurant au crescut cu 4 % față de perioada similară a anului precedent.

Numărul de clienți a crescut cu 1.500 pe segmentul Restaurant și Banqueting (petreceri),  iar comparativ cu piața, creșterea la șapte luni pe toate segmentele a fost de 19 %.