Acesta a fost prezent la Bucureşti, la conferinţa care a marcat împlinirea a 12 ani de la primul zbor al companiei Wizz Air, ce a avut loc pe 19 mai 2004, cu plecare din Katowice, Polonia. 

"Adăugăm încă o aeronavă la baza noastră din Bucureşti şi vom avea nouă aeronave. Această aeronavă va veni în decembrie 2016. Cu această adăugire, investiţiile noastre totale în baza din Bucureşti se ridică la 900 de milioane de euro. Există circa 300 de angajaţi la Bucureşti, piloţi şi personal de cabină. Suntem extrem de entuziasmaţi să aducem cea de-a noua aeronavă la Bucureşti şi să oferim o capacitate mai mare de transport", a spus Varadi. 

Alocarea noii aeronave presupune o investiţie suplimentară de 100 milioane euro la baza din Bucureşti, numărul total de angajaţi din România urmând să depăşească 600. 

Totodată, directorul general al companiei a anunţat lansarea unei noi rute, începând din noiembrie 2016, către Tenerife, la preţuri ce încep de la 229 de lei. Zborurile vor fi operate în zilele de miercuri, din 2 noiembrie, la care se vor adăuga zilele de duminică, din 18 decembrie, odată cu sosirea noii aeronave la Bucureşti. 

"Vom lansa în noiembrie anul acesta o rută nouă, spre Tenerife. Deci, numărul total de rute operate de la Bucureşti va creşte la 43, spre 17 ţări", a adăugat el. 

În paralel cu noua rută, compania va creşte frecvenţele de zbor pe destinaţiile deja existente, întrucât a constatat o creştere a cererii pentru acestea. 

"Încă de la începutul activităţii, am transportat 24 de milioane de pasageri pe reţeaua noastră, deci, practic, fiecare român a călătorit cu noi în ultimii 10 ani. Oferim o reţea de 116 rute către 18 ţări. De asemenea, am creat peste 600 de locuri de muncă directe în România. Aşa cum vedeţi, am devenit, practic, o companie naţională în România, deoarece avem zboruri de pe nouă aeroporturi, din care şapte sunt aeroporturi bază. Aceasta demonstrează angajamentul nostru pentru piaţa din România şi importanţa pieţei din România pentru business-ul nostru. Suntem extrem de încântaţi de modul în care ne dezvoltăm aici în Bucureşti. Am avut o cooperare excelentă cu aeroportul şi datorită acestei cooperări şi aeroportul s-a dezvoltat, dar şi noi", a subliniat el. 

Potrivit lui Varadi, anul trecut, compania a crescut cu 17% în România, anul acesta se aşteaptă la o creştere cu 20%, iar în 2017 se preconizează cel puţin 24% în plus. 

Directorul general al Wizz Air a făcut referire şi la noul website al companiei, care a fost 'împrospătat', are un nou design şi o interfaţă performantă, uşor adaptabilă la orice dimensiune de ecran: smartphone, tabletă sau desktop şi este cel mai uşor de folosit. 

În altă ordine de idei, şeful Wizz Air a vorbit şi despre noile aeronave Airbus A321, care vor intra în flota operatorului aerian. Potrivit acestuia, până la sfârşitul săptămânii acesteia, cinci astfel de aeronave vor intra în flota Wizz Air şi alte 140 vor fi livrate până în 2024.

"Vom avea foarte multe oportunităţi de a aduce această aeronavă în România, şi mai ales la Bucureşti", a precizat acesta. 

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 67 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 39 de ţări. 

AGERPRES