“Investiția este motivată de necesitatea creșterii producției, în condițiile în care produsele fabricate în România, în fabrica actuală, sunt exportate și în țări precum Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Finalizarea noii fabrici va duce și la crearea de noi locuri de muncă, un lucru important în condițiile în care rata șomajului încă oscilează în jurul valorii de 5 procente. Noi prevedem, pe termen lung, dublarea numărului de angajați. Există o variantă optimistă, potrivit căreia noua construcție va fi gata până la sfârșitul anului viitor”, a declarat Mihai Popovici, director Dezvoltare Wirquin România. 

Anul acesta, compania a înregistrat o creștere cu 18% a cifrei de afaceri, față de anul precedent. Principalele investiții au vizat realizarea ramelor încastrate şi modernizarea liniei de injecţie mase plastice.

“Comparativ cu subsidiarele din alte țări, compania din România a cunoscut cea mai mare dezvoltare. Aici a fost concentrată cea mai mare parte a investițiilor, tot aici a fost pus pe picioare primul centru de excelență al grupului, vizând zona producției ramelor încastrate. Concret, cifra de afaceri a crescut de la 700.000 de euro, cât era în urmă cu cinci ani, până la aproximativ
4 milioane de euro, valoare pe care o înregistrăm în 2017”, a afirmat Mihai Popovici, adăugând că unul dintre obiectivele companiei vizează dublarea cifrei de afaceri în următorii cinci ani.