Microsoft a comercializat doar 4,5 milioane de dispozitive inteligente Lumia în ultimul trimestru, în comparaţie cu 10,5 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acest lucru se traduce printr-o scădere de 57%, însă nicio creştere cu 57% nu ar ajuta la salvarea Windows Phone în acest moment scriu cei de la The Verge.

Microsoft a vândut 110 milioane de terminale cu Windows Phone, faţă de 4,5 miliarde de terminale cu iOS şi Android. Firma de cercetare de piaţă IDC arată că în ultimul trimestru au fost comercializate 400 milioane de telefoane, ceea ce înseamnă ca telefoanele Lumia reprezintă doar 1,1 %. Vârfurile de gamă Microsoft Lumia 950 şi Lumia 950 XL au dezamăgit utilizatorii, acestea fiind livrate cu un sistem de operare Windows 10 încă neterminat.Una dintre cele mai mari probleme a acestui sistem de operare este lipsa de aplicații

Având în vedere că Microsoft nu are planuri de a produce mai multe telefoane, iar cota de piaţă este în scădere, asistăm în mod clar la sfârşitul Windows Phone.