În aprilie 2011 Grupul Wim Bosman a fost achiziționat de către Mainfreight și, drept urmare, organizația a căpătat un rol pe plan global, fiind susținută de o rețea puternică oferind soluții integrate de depozitare, transport și distribuție specifice clientului. În ultimii cinci ani, au fost deschise noi filiale în Bergen op Zoom (Olanda), Cluj-Napoca (România), Frankfurt și Gelsenkirchen (Germania), Londra (Marea Britanie) și Poznań/ Luboń (Polonia). Pe  lângă extinderea rețelei de filiale în Europa, au fost extinse si dezvoltate filialele Air & Ocean din Rotterdam și Antwerp și s-au redenumit filialele existente din Franța, Polonia, Rusia și Ucraina, din Wim Bosman în Mainfreight. 

O companie de transport și logistică activează într-una dintre industriile cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, avand competitori companii multinaționale de talie globala. Odata cu schimbarea numelui și integrarea în rețeaua Mainfreight, organizația va avea posibilitatea de a-și extinde serviciile globale, atât pentru clienții actuali cât și cei viitori. Mainfreight este clădită pe o viziune pentru 100 de ani și atitudinea potrivit căreia „orice este posibil”. Organizația se dedică livrărilor de transporturi de marfă la timp și fără prejudicii și soluționării prompte și oneste a problemelor care apar. Schimbarea denumirii va reflecta mai bine direcția actuală și cea viitoare spre care se îndreaptă Grupul Wim Bosman, sprijinind puterea ambelor organizații și aliniind identitățile celor două branduri. 

Sub noua denumire vor fi oferite în continuare servicii de calitate și va întări lanțul de distribuție eficient către toți clienții din întreaga lume. Având sedii în Asia, Australia, Europa, Noua Zeelandă și Statele Unite, Grupul va putea să-si optimizeze soluțiile integrate de depozitare, transport și distribuție. Schimbarea denumirii plasează organizația într-o poziție prielnică dezvoltării. 

În decembrie 2016, denumirea Grupului Wim Bosman se schimbă oficial în Mainfreight. Clienții nu vor fi afectati de această schimbare, deoarece în echipă vor ramâne aceiași oameni, oferind aceeași calitate a serviciilor ca și în ultimii 53 de ani. Clienții pot conta în continuare pe soluții excelente pentru lanțul de distribuție și pe o echipă plină de entuziasm, concentrată pe performanță și calitate. Grupul Wim Bosman este mândru de a fi Mainfreight! 

Cifră de afaceri de 52 millioane lei

Pentru primele 9 luni ale anului 2016 Mainfreight România anunță o cifră de afaceri de 52 milioane de lei, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului 2015, precum și dublarea profitului obținut în același interval. Numărul de angajați a crescut de la 193 la 220. De asemenea, în acest an, filiala din România a Grupului Mainfreight a demarat lucrările pentru extinderea facilităților de depozitare cu încă 5000 mp în Parcul Logistic din Ploiști, investiție estimată la o valoare de 2 mil EUR. Tot în acest an, compania locală a alocat un buget de 0,5 mil. EUR pentru mărirea și modernizarea flotei. 

„Noua identitate ne face să fim și mai încrezători în dezvoltarea noastră, în atingerea obiectivelor și sudarea echipei în baza unor valori bazate pe colegialitate, suport si flexibilitate în serviciile oferite clienților noștri. Pregatirea pentru acest pas final în procesul de transformare, care a început acum 5 ani,  ne-a facut să fim ambițioși, disciplinați în execuție și să ne dorim mai mult de la noi înșine pe plan local. Rezultatele după primele 9 luni ne arată că seriozitatea și implicarea noastră a fost cel mai bun argument pentru estimările bugetare de la începutul anului”, a declarat Emil Ion, Managing director Mainfreight România 

Mainfreight Romania este astăzi unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de transport si logistică. Susținută de o puternică rețea de distribuție, compania oferă soluțtii integrate de depozitare, transport și distribuție, specifice fiecărui client în parte. Începând cu 2011, Wim Bosman a devenit subsidiara din Europa a Mainfreight.

Furnizorul global de servicii integrate de logistică și distribuție, Mainfreight, a fost fondat de Bruce Plested în 1978 în Noua Zeelandă. În anii care au urmat, Mainfreight și-a extins amprenta globală, deschizând sedii în toată Asia, Australia, Europa și Statele Unite. În 2011, Mainfreight a devenit un lanț de distribuție global, după achiziția Grupului Wim Bosman. În prezent, organizația deține 239 de filiale, cu o echipă de peste 6.400 de membri în întreaga lume și o cifră anuala de afaceri de peste 1 miliard de euro.

Te-ar putea interesa și: