WhatsApp anunță noutăți pe bandă rulantă! O nouă funcțiune va permite utilizatorilor să poată seta perioada de timp în care o fotografie se poate auto-distruge.

În plus, platforma a anunțat că utilizatorii pot face apeluri vocale şi video inclusiv pe versiunea desktop.

WhatsApp anunță noutăți pe bandă rulantă! Surprize pentru viitor

Viitoarele versiuni WhatsApp le va permite utilizatorilor să activeze funcția de autodistrugere per imagine atingând un buton mic alături de editorul de subtitrări.

Utilizatorii pot seta, de asemenea, perioada de timp în care fotografia se auto-distruge. Totodată, funcția va fi disponibilă atât în ​​chat-urile de grup, cât și în cele private.

Astfel, viitoarele versiuni WhatsApp pe Android și iOS ar putea obține o funcție de autodistrugere a imaginilor, care nu vor fi stocate pe dispozitiv și vor fi șterse după ce au fost vizualizate.

Va exista un contor

Trebuie menționat că deocamdată funcția este în faza de testare.

Iar aceste fotografii autodistructive nu pot fi importate sau copiate din chat, scrie alephnews.ro.

De menționat că, dacă utilizatorii părăsesc un chat în desfășurare în care a fost distribuită o fotografie autodistructivă, nu vor mai putea să o vadă la întoarcere.

Va exista un contor care va apărea în partea stângă a casetei de text. Cu toate acestea, nu există informații despre durata pentru care una sau mai multe fotografii rămân vizibile înainte de a fi șterse.

”Conversații cât mai apropiate de real”

O altă noutate majoră este anunțul făcut de WhatsApp conform căruia utilizatorii pot face apeluri vocale şi video inclusiv pe versiunea desktop.

În ultimul an, apelurile pe WhatsApp au crescut enorm, adesea chiar şi pentru conversaţii lungi.

Atât de mult încât la 31 decembrie compania a înregistrat recordul pentru cel mai mare număr de apeluri într-o singură zi, cu 1,4 miliarde de apeluri vocale şi video.

”Deoarece mulţi oameni sunt încă departe de cei dragi şi mulţi se adaptează la noile moduri de a lucra de la distanţă, dorim ca apelurile WhatsApp să semene cu conversaţiile reale cât de mult posibil, indiferent de dispozitivul utilizat sau de locul de pe planetă unde te afli”, arată Whatsapp într-o notă.

Interacțiune mai ușoară între utilizatori

Datorită noii opţiuni, utilizatorii vor putea interacţiona mai uşor cu colegii, îi vor putea urmări pe membrii familiei mai bine, pe ecrane mai mari: „Apelurile desktop au fost concepute pentru a funcţiona atât în ​​modul portret, cât şi în landscape”,

Apelurile vocale şi video WhatsApp sunt acum disponibile pe versiunea desktop a aplicaţiei în modul one-to-one.

În viitor, Whatsapp va extinde această metodă şi la apelurile video şi la apelurile vocale de grup.