Vom putea folosi WhatsApp pe patru dispozitive diferite

Schimbarea face parte doar din actualizarea beta pentru Android, dar este posibil să fie extinsă și pentru iOS, la lansarea globală. Funcția respectivă ne va permite utilizarea aceluiași număr de telefon pe patru dispozitive, fără a se face distincție între smartphone sau tabletă, potrivit WabetaInfo.

La fel ca în cazul funcției „dispozitive conectate”, cu ajutorul căreia putem accesa WhatsApp-ul de pe un computer, fără a fi deconectați de la smartphone, există un cod QR generat de aplicația mobilă pentru cel de-al doilea dispozitiv. Odată ce atașarea este finalizată, vom vedea sincronizarea conținutului de pe ambele telefoane, operațiune ce va avea loc automat de fiecare dată când pornim WhatsApp-ul.

În prezent, al doilea dispozitiv poate fi doar un telefon Android întrucât Companion Mode nu este încă disponibil pentru iOS. În ciuda acestui fapt, dacă aveți iPhone, puteți conecta al doilea telefon Android.

Mesajele și apelurile rămân criptate cu tehnologia end-to-end chiar și atunci când se utilizează WhatsApp de pe un telefon mobil conectat. De fiecare dată când cineva trimite un text sau un conținut, acesta este trimis către toate dispozitivele asociate, păstrând criptarea intactă.

WhatsApp va lansa o nouă funcție privind apelurile

Vă amintim că WhatsApp va lansa o nouă funcție care are ca scop reducerea la minim a întreruperilor, putând preveni apelurile spam, precum și apelurile publicitare, cu mult înainte ca acestea să devină un scenariu obișnuit pentru utilizatori. Funcția va fi identificată printr-un meniu suplimentar în setările WhatsApp și, dacă este activată, va dezactiva sunetul tuturor apelurilor de la numere necunoscute, respectiv cele care nu se află în agenda utilizatorului.

Apelurile nu vor fi blocate, ci doar reduse la tăcere. Acest lucru înseamnă că numerele apelante vor apărea în continuare în lista de „apeluri”, care poate fi găsită în bara de sus a aplicației, alături de Chat și Status.

De asemenea, WhatsApp lucrează la un instrument de „buletin informativ”, care ar permite abonaților să primească actualizări de la persoane și grupuri, cum ar fi administrațiile locale, echipe sportive și alte organizații. Funcția ar permite ca informația să ajungă cu ușurință la un număr nelimitat de utilizatori și, prin urmare, nu ar trebui să fie protejată de criptarea end-to-end. Numărul de telefon al utilizatorilor care se abonează la un buletin informativ va fi ascuns din motive de confidențialitate.

În versiunea nouă a aplicației, utilizatorii vor avea posibilitatea de a bloca contactele nedorite într-un mod mai rapid și eficient. Aceasta va permite utilizatorilor să blocheze mai multe persoane din agendă într-un timp mai scurt și să își protejeze mai bine confidențialitatea și confortul în timpul utilizării platformei.