Ora 19:00

După circa două ore şi jumătate de tranzacţionare, indicii Dow Jones şi S&P 500 treceau pe o scădere de 0,3%, în condiţiile în care deschiseseră cu o creştere de 0,6%. De asemenea, indicele Nasdaq compozit pierdea 0,8%, după ce în debut câştiga 0,3%.

Acţiunile se pare că au fost influenţate de datele negative venite dinspre piaţa locuinţelor din SUA. Preţurile locuinţelor au picat scăzut cu 5,9% în trimestrul al doilea din acest an comparative cu perioada similară din 2010, pe fondul adăugării la stocul existent a altor locuinţe din partea proprietarilor intraţi în incapacitate de plată.

Faţă de trimestrul I din acest an, preţurile locuinţelor au coborât cu 0,6% în perioada aprilie-iunie 2011. În iunie, scăderea preţurilor faţă de luna anterioară s-a accentuat la 4,3%, în condiţiile în care în mai căderea pe rate lunare fusese de 0,9%.
Ora 17.30:
Indicii principali ai bursei de acţiuni de peste Ocean au debutat miercuri cu creşteri de 0,3-0,6%, pentru a treia zi consecutiv, susţinute în principal de revenirea acţiunilor băncilor, în vreme ce bursele europene înregistrau aprecieri mult mai consistente, de 2-3%.
Pe fondul datelor peste aşteptări venite dinspre ordinele pentru bunuri de folosinţă îndelungată din SUA, indicele Dow Jones creştea miercuri după prima oră de tranzacţionare cu 0,6%, similar cu indicele S&P 500, în vreme ce indicele Nasdaq compozit avansa cu 0,3%.
Cele mai consistente creşteri de pe Wall Street le înregistrau acţiunile băncilor: Goldman Sachs, JP Morgan, Wells Fargo, Bank of New York Mellon Corporation şi Morgan Stanley avansau cu circa 3%, în timp ce acţiunile Bank Of America se apreciau cu 9%.
Statisticile publicate azi arată că, în iulie, comenzile pentru bunuri de folosinţă îndelungată din SUA au crescut cu 4%, de peste două ori mai repede decât estimarea medie a economiştilor chestionaţi de Bloomberg (2%), date care vin după scăderea cu 1,3% din luna precedentă.
În acelaşi timp, bursele europene consemnau aprecieri pronunţate: indicele german DAX avansa cu 3,4%, cel al bursei londoneze creştea cu circa 2%, iar indicele francez CAC 40 câştiga 2,3%.