Administrația Națională de Meteorologie(ANM) vine cu vești bune pentru români. Vremea va continua să se încălzească din ce în ce mai mult în majoritatea regiunilor. Vor exista și înnorări, ploi slabe, dar și precipitații mixte la munte.

Potrivit ANM, miercuri. vremea va fi în continuare apropiată de normal sub aspect termic, chiar uşor mai caldă în vestul şi sud-vestul ţării. Cerul va fi temporar noros şi, trecător, va ploua slab, ziua izolat în nord, iar spre seară şi noaptea pe alocuri în sud, dar şi în zona de munte, unde precipitaţiile vor fi mixte şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în cursul nopţii, pe crestele montane înalte, îndeosebi ale Carpaţilor Meridionali.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 9…10 grade pe litoral şi 18 grade în regiunile vestice, iar cele minime între 0 şi 9 grade. Noaptea izolat va fi ceaţă. În București pe de altă parte, vor exista înnorăr, dar și ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Joi, vremea va continua să fie caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe alocuri va ploua, posibil moderat cantitativ noaptea în nord-vest. La munte vor predomina ploile, iar la altitudini mai mari vor fi precipitaţii mixte şi vântul va avea unele intensificări. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa între 10…11 grade pe litoral şi 19…20 de grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. În București, temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade.

Prognoza meteo ANM pentru luna aprilie

Finalul săptămânii vine cu temperaturi de până la 23 de grade. Potrivit datelor transmise de ANM, vineri, vremea va deveni caldă pentru această dată în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice şi sud-vestice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

Vor exista averse şi se vor semnala descărcări electrice, iar în zona înaltă de munte vor fi precipitaţii mixte. Totodată, în restul timpului şi al teritoriului înnorările vor fi doar temporare şi ploile, izolat. Local, vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crestele înalte de munte.

Și în Capitală vremea se încălzește, iar temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, pe când cea minimă va fi de 6…8 grade.

Luna aprilie vine cu temperaturi și mai ridicate, dar și cu precipitații. Totuși, de la mijlocul lunii, valorile termice vor scădea, apropiindu-se de cele normale pentru această perioadă.

Astfel, în perioada 29 aprilie – 5 aprilie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice şi vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Același lucru este valabil și pentru intervalul 5 – 12 aprilie, când temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În perioada 12 – 19 aprilie pe de altă parte, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Intervalul 19 – 26 aprilie este asemănător, iar potrivit ANM, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi uşor deficitare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.