Prognoza meteo ANM vine cu detalii despre vremea din România. Temperaturile se anunță a fi extrem de scăzute în mai toată țara. Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul și sud-estul teritoriului, vom avea o vreme închisă, cu precipitații moderate cantitativ (izolat peste 10…15 l/mp).

Meteorologii avertizează că vor fi ploi și lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. Izolat, vor fi condiții de polei. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel consistent, depus anterior.

În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse. Pe parcursul zilei, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori cu precădere în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale și temporare în special în Dobrogea și în Muntenia. Același lucru se va semnala și la munte, unde vântul va avea viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime între -8 și 2 grade Celsius. Izolat va fi ceață, iar spre sfârșitul intervalului se va produce brumă în vest, nord și local în centru.

Prognoza meteo ANM: Vreme închisă și extrem de rece

În București, prognoza meteo de la ANM indică că avem iarnă în toată regula. Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare. Aceste fenomene meteo se vor observa în special în cursul dimineații de luni. Precipitațiile se vor transforma și sub formă de ploaie.

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade Celsius pe tot parcursul intervalului, potrivit ANM.

Cei de la ANM avertizează că vom avea o vreme geroasă toată săptămâna. Astfel, prognoza meteo indică că vor fi temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți și miercuri vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte. Ele vor fi asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.