Potrivit  Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea continuă să fie rece și săptămâna viitoare. În Capitală, va fi frig şi vor apărea ploi, lapoviţă şi ninsoare, începând din seara zilei de duminică până marţi dimineaţa.

În intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00, vremea va fi închisă, fiind semnalate precipitaţii moderate cantitativ, cu cantităţi cumulate de apă de 10 – 15 l/mp, sub formă de lapoviţă, ninsoare (în special în dimineaţa zilei de luni, 22 martie), dar şi sub formă de ploaie.

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35 – 40 km/h, amplificând senzaţia de frig, iar temperatura aerului se va menţine la valori de 0 – 2 grade pe tot parcursul intervalului.

Va fi foarte rece în București

Până pe 26 martie, vremea se va menţine deosebit de rece la nivelul Capitalei, cu temperaturi negative pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În plus, pe parcursul zilelor de marţi, 23 martie, şi miercuri, 24 martie), temporar vântul va prezenta intensificări şi va ninge slab.

ANM a emis, duminică, o informare de precipitaţii, intensificări ale vântului şi vreme foarte rece, valabilă în întreaga ţară, începând de la ora 23:00 şi până marţi dimineaţa, la ora 10:00.

Precipitații în sudul și sud-estul țării

În această zonă vor fi ploi, lapoviță, dar și ninsoare. La munte se va depune un nou strat de zăpadă, mai precis în Carpații Meridionali și de Curbură.

Pe arii restrânse se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, Muntenia, dar și la munte. Va sufla cu viteze în general de 40…50 km/h. Luni, în regiunile sudice și sud-estice, valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de media normală a acestei perioade.

Vremea se va menţine închisă, însă, până la sfârşitul săptămânii viitoare, atenţionează meteorologii.