Prognoza meteo pentru 10 și 11 decembrie! Temperaturile vor fi mult mai ridicate pentru această perioadă din an

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a venit cu nou prognoză meteo pentru zilele următoare. Meteorologii arată că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în timp ce, în zonele de sud-est, termometrele pot ajunge până la 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 10 decembrie, arată că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru ultima lună din an. Acestea vor fi cuprinse între 10 și 18 grade Celsius, iar minimele vor fi între 4 și 10 grade Celsius.

Totuși, vor exista înnorări în cea de-a doua parte a zilei, iar aria precipitațiilor se va extinde și în zona vestică. Aici se pot acumula cantități considerabile de apă, în timp ce, în restul țării, condițiile de ploaie sunt reduse.

În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab spre moderat, dar se vor înregistra intensificări în zonele înalte din Banat și pe litoral. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) arată că vor exista condiții de ceață, în special în partea de sud a țării în prima parte a zilei și în partea de est a României mai spre seară.

Prognoza meteo duminică, 11 decembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo și pentru ultima zi din această săptămână, care arată că vremea va deveni capricioasă, însă temperaturile vor rămâne la fel de ridicate, cu precădere la malul Mării Negre.

În restul zonelor se vor înregistra temperaturi ușor mai scăzute și vom avea valori termice maxime cuprinse între 9 și 18 grade Celsius și temperaturi minime cuprinse între -3 și 10 grade Celsius.

Tot duminică, meteorologii arată că cerul va fi noros și că vor crește condițiile de precipitații la nivelul întregii țări. În timpul nopții, ploile se vor transforma în precipitații mixte în partea de nord și în centrul țării, în timp ce la munte va ninge.

De asemenea, meteorologii au mai precizat că, în estul României, vor exista condiții de ceață.

Prognoza meteo în perioada 5-18 decembrie

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT – Până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12…13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6…7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5…6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.
Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

CRIȘANA – În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 8…9 grade, spre 12…13 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 6…7 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne la -2…-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

TRANSILVANIA – Până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12…13 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 4 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4…5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.
Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie, în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

MARAMUREȘ – Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10…11 grade și ale minimelor, de la 0 grade, până la 5…6 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. Ulterior,
vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2…-1 grad, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după data de 15 decembrie.

MOLDOVA – În prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade, spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2…-1 grad, până la 4…5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13
decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne la -2…-1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

DOBROGEA – În prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6…7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8…9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3…4 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

MUNTENIA – Până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4…5 grade, spre 12…13 grade, iar cea a minimelor, de la 1…2 grade, până la 5…6 grade.
În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la 0…1 grad, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

OLTENIA – Valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5…6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie
media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la -1…0 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

La munte – Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 0…1 grad, spre medii de 5…6 grade și ale minimelor, de la -3 grade, până la 1…2 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile specifice perioadei. În a doua săptămână, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12
decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre -2…0 grade, iar a celor nocturne de -6…-5 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval.