Săptămâna aceasta UiPath reorganizează câteva din funcțiunile sale la nivel global, rezultatul fiind că aproximativ 400 de angajați vor fi disponibilizați.

Decizia acesta vine după doi ani în care compania a crescut într-un ritm extrem de rapid, iar acum este momentul în care s-a făcut o evaluare a echipelor si a investițiilor interne. Echipa de management a luat decizia de a reorganiza arii ale business-ului care nu se aliniază cu focusul prezent și de a implementa schimbări care să asigure menținerea culturii organizaționale a UiPath.

Obiectivele de creștere rămân ambițioase, iar UiPath va încheia anul cu 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019. Compania deține în acest moment peste 5.000 clienți la nivel global, o creștere de 60% față de începutul anului.

Factorul principal de evaluare a companiilor de software, venitul anual recurent – ARR (Annual Recurring Revenue) – a depășit în cazul UiPath 300 milioane USD, mai mult decât dublu față de acum un an și de 12 ori mai mare decât acum doi ani.

Trimestrul 4 este – an de an – cel mai bun trimestru, iar previziunile confirmă că și Q4 2019 va fi unul foarte bun.