Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi că va face o analiză riguroasă, în scopul de a subția considerabil rândurile angajaților din instituțiile de stat, începând chiar cu structura centrală de la Palatul Victoria.

În plus, vor fi vizate toate agențiile, autoritățile și alte instituții publice, pentru a fi păstrați doar cei capabili în noile organigrame, arată liderul PNL:

”Vă spun din capul locului că intenția mea este să reorganizăm toate ministerele. Vedeți că am optat pentru un Guvern cu doar 16 ministere. Vom face o analiză serioasă pe fiecare agenție, autoritate pentru a vedea care este cea mai bună structură organizatorică.

Cu siguranță mult mai puțini. Vă spun la nivelul premierului: la nivelul cancelariei premierului, la nivelul secretariatului general sunt aproape 1000 de angajați. Cu siguranță cei care care sunt capabili în cadrul noi organigrame vor fi preluați, în urma unor concursuri, dar există și această variantă a disponibilizării”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament.