Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan vine cu noi informații. Acesta a dezvăluit modul în care poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București, în cazul în care se impune acest lucru.

Totodată, noul edil s-a declarat optimist și a anunțat metoda prin care vor fi depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

„În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea. Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus Nicușor Dan, la Digi 24.

Cum va fi carantinat Bucureștiul

În același timp, noul primar General a mai adăugat că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei, pentru ca oamenii să fie supravegheați și pentru a nu exista nereguli.

De cealaltă parte, Alexandru Rafila s-a declarat total pesimist cu privire la evoluția pandemiei din țara noastră. Medicul susține că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri COVID-19 pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni nu este exclusă.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, la Digi24, reprezentantul României la OMS.

Peste 6. 500 de infectări

Situația din România continuă să fie alarmantă de la o zi la alta. Țara noastră a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Astfel, au fost înregistrate 6.546 de cazuri de COVID-19 în plus față de ziua de joi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Totodată, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 103 decese provocate de COVID-19. Până astăzi, 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.