Este vorba despre propunerea făcută la Antena 3 de primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier PDL Emil Boc. Acesta a explicat că în 2008 a existat o situație similară, când s-a negociat Guvernul PDL-PSD.

Camera Deputatilor a mers la PDL, Senatul la PSD si s-a dat vicepresedintia CSAT la PSD si s-a iesit din blocaj”, a declarat Emil Boc.

Întâlnire de urgență cu Ludovic Orban

Ludovic Orban va avea o întâlnire marți, 15 decembrie, cu preşedintele Klaus Iohannis. Întrevederea are loc după ce şeful statului nu a anunţat desemnarea unui premier, la finalul consultărilor de luni.

Discuțiile dintre Ludovic Orban și Klaus Iohannis ar putea avea un impact asupra strategiei PNL în negocierile cu USR-PLUS şi UDMR pentru formarea unui Guvern de coaliție, conform news.ro

Discuțiile cu ceilalţi parteneri politici au fost blocate după ce Ludovic Orban a fost votat în Biroul Politic Naţional de săptămâna trecută al partidului. De asemenea, următoarea discuţie dintre liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR ar putea avea loc marţi sau miercuri, conform sursei menționate.

Liberalii decis susţinerea lui Ludovic Orban pentru şefia Camerei Deputaţilor, în contextul în care poziția este dorită și de Dan Barna. Cele trei partide nu au ajuns la un acord privind şefia Camerei, cea a Senatului şi premierul, după discuţiile din data 13 decembrie.

În cadrul consultărilor de luni, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, PNL l-a propus premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS pe Dacian Cioloş, PSD l-a propus pe Alexandru Rafila şi un guvern minoritar sau unul de uniune naţională, UDMR ar fi avut 2-3 variante pentru şefia Guvernului, însă Kelemen Hunor nu a înaintat vreo propunere de premier şi nici nu a precizat numele acestora, iar AUR a venit cu propunerea lui Călin Georgescu.