Nimeni n-a știut până acum, însă în spatele primarului Clujului, Emil Boc, stă o doamnă foarte puternică care îl susține în cariera sa politică de foarte mulți ani. Totuși, atât Oana, cât și Emil Boc, au ales să își păstreze viața personală dincoolo de ochii curioșilor.

Cei doi soți s-au căsătorit în urmă cu 26 de ani și au împreună două fete, Cezara și Patricia, iar soția fostului premier, Oana Boc ocupă funcția de lector univ. dr. la departamentul de Limba română şi lingvistică generală din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a continuat după terminarea studiilor, în 1993.

Într-un interviu acordat pentru campuscluj.ro, aceasta mărturisea motivele care au făcut-o să aleagă meseria de profesor. Se pare că entuziasmul elevilor și activitatea din învățământ a fost chiar pe placul soției lui Emil Boc.

„În fiecare zi mă întâlnesc cu tineri plini de entuziasm, îndrăgostiţi, pentru care viaţa nu este o rutină, ci o permanentă descoperire a unor întrebări esenţiale, în fiecare zi mă întâlnesc cu căutători de sens, cu exploratori ai unor spaţii ştiinţifice sau ai unor lumi imaginare, astfel încât fiecare zi este o amintire care îmi rămâne întipărită în minte”, spunea Oana Boc.

Cât câștigă soția lui Emil Boc

Veniturile Oanei Boc se cunosc destul de bine. În anul 2016, soția fostului premier avea un salariu de aproximativ 3.200 de lei pe lună la Universitatea Baabes Bolyai, potrivit okmagazine.

Totodată, Emil Boc a trecut într-o declarație de avere că soția lui a obținut în perioada ianuarie-mai 2016 un venit de 16.394 de lei. În 2015, Oana Boc a primit pentru tot anul 37.958 de lei.

În anul 2019, lucrurile s-au schimbat pentru soția lui Boc. Aceasta a reușit să câștige în tot anul suma de 64 393 de lei.