Sunt negocieri dure pentru formarea Guvernului Cîțu. PNL și USR/PLUS  sunt într-un adevărat război pentru obținerea unor ministere cheie. Mai presus de orice însă, adevărata bătălie se duce pentru Camera Deputaților. Postul e râvnit de Ludovic Orban, însă cei din Alianță nu vor să cedeze această funcție. Dovada că discuțiile ar fi extrem de tensionate este faptul că liderii politici nu ar fi avut voie să-și ia telefoanele mobile cu ei în sala unde au loc negocierile la Vila Lac.

Despre acest subiect a vorbit pe larg jurnalistul Dan Andronic. Într-o intervenție la România TV, acesta a susținut că nimeni nu vrea să vorbească la modul sincer despre negocieri. „Toate partidele vorbesc de armonizarea programului de guvernare, de parca cineva crede ca este vorba cu adevarat numai de principii și nu și de altceva”, a susținut Dan Andronic.

În opinia sa, bătalia va fi pentru pozițiile din Guvern.

„Va fi interesantă nu validarea lui Florin Cîtu, ci batalia pt ceea ce vicepriministru, care ar urma să revină USR, adica lui Dan Barna”, a spus acesta.

De ce este importată Camera Deputaților

Întrebat de ce e așa mare bătălia pentru Camera Deputaților și mai puțin pentru Senat, Dan Andronic a explicat adevărata miză a acestui scaun.

„Camera Deputaților este cameră decizională pentru o mare parte dintre proiectele legislative. Este locul în care se țin ședintele comune, este locul unde sunt cei mai multi parlamentari și unde se fac cele mai multe jocuri. Este interesant însă de văzut și cui îi revine șefia Senatului, mai ales că la o posibilă suspendare a lui Klaus Iohanis, președintele Senatului va fi președinte interimar”, a punctat Andronic.

În opinia sa, liderii poliici nu au încredere unii în ceilalți iar din această cauză negocierile sunt extrem de dure. „Ceea ce mie îmi arată că va fi un Guvern cu o respiratțe destul de scurtă”, a subliniat directorul Evz.