"Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 19,3%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 10%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile rezidenţiale cu 38,4%, construcţiile inginereşti cu 9,7% şi clădirile nerezidenţiale cu 6%", se arată în comunicat.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 11,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri în lucrările de reparaţii capitale cu 19,7%, lucrările de construcţii noi cu 11,8% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 39,5%, respectiv cu 11,0%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,5%.

În luna aprilie comparativ cu martie volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 0,8%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 8,4% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,2%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 25,5%. Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,8%, respectiv cu 0,8%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 5,2%.