Volksbank România a obţinut în primele nouă luni un profit de peste 41 milioane euro, iar activele totalizau la finele lunii septembrie 5,4 miliarde euro, şi anticipează că va raporta pentru acest an un câştig de 45-48 milioane de euro.

Banca estima, în luna februarie, că valoarea activelor va creşte cu 2% în acest an, de la 5,3 la 5,4 miliarde de euro, în contextul în care soldul creditelor ar avansa cu 2,9%, iar portofoliul de depozite s-ar majora cu peste 20%.

„Rezultatele sunt potrivit standardelor internaţionale de contabilitate, IFRS. În conformitate cu standardele româneşti de contabilitate, Volksbank a înregistrat pierederi după primele nouă luni şi anticipăm că vom încheia acest an tot pe pierdere”,  potrivit preşedintelui băncii, Gerald Schreiner, citat de Mediafax.

El anticipează că anul 2010 va fi şi mai greu pentu bănci şi economie, din cauză că rata şomaului, chiar dacă nu va creşte la fel de mult ca în 2009, va avea un impact negativ mai mare.

Schreiner a reiterat previziunea potrivit căreia economia românească îşi va reveni în 2011, în condiţiile în care România s-a confruntat cu criza mai târziu decât alte state.

Volskbank a urcat la finalul anului trecut pe locul al treilea în sistemul bancar românesc în funcţie de active, cu o cotă de piaţă de 6,7%.

Banca a obţinut anul trecut un profit înainte de impozitare cu 54% mai mare decât câştigul din 2007, de 37,85 milioane de euro. Banca anticipa, în luna februarie, că profitul înainte de impozitare va avansa în 2009 cu circa 22%, la 46,25 milioane de euro.

SURSA: Mediafax