Vodafone, lider pe piaţa de M2M (Machine to Machine) cu o cotă de 65%, a prezentat noi soluţii de business pentru companii care vor automatiza procesele şi vor optimiza structura de costuri. Soluţiile propuse de companie sunt:

Soluţia Connected Cabinets permite companiilor să îşi gestioneze constant stocurile şi să aibă vizibilitate asupra bunurilor care implica un nivel ridicat de capital circulant, printr-o platforma online, optimizată şi pentru telefonul mobil, cu indicatori în timp real, de tipul localizarii exacte, functionalităţii, temperaturii şi greutăţii produselor din frigidere, cabine şi vitrine frigorifice.

Cu noua soluţie Digital Media Signage, companiile pot comunica şi îşi pot gestiona media digitală pe display-urile pe care le deţin, într-un mod eficient, de la distanţă, online şi în timp real. Serviciul permite, de asemenea, o monitorizare îmbunătăţită a interesului clienţilor şi a implicării acestora, pentru conţinutul de tip advertising afişat.  

Supravegherea Video reprezintă un sistem ce funcţioneaza prin intermediul Vodafone cloud, pe o platforma securizată, ce integrează opţiuni video mobile şi dezvoltate de terţi. Serviciul permite control video virtualizat şi integrat în orice moment, prin orice terminal, prin administrare online în timp real, precum şi prin acces de la distanţă.

Noul serviciu Managed Asset Tracking permite companiilor să îşi vizualizeze în  timp real poziţionarea flotei, să îşi optimizeze vânzările şi traseele de distribuţie, precum şi să îşi îmbunătăţească nivelul consumului de combustibil. Pe lângă componenta de de timp real, serviciul afişează şi timpul estimat de sosire a vehiculelor.

“În prezent, pe piaţa locală sunt 730.000 de SIM-uri M2M conectate, iar în următorii 4-5 ani, numărul lor se va dubla”, potrivit lui Markus Lause, directorul Diviziei Enterprise Business Unit a Vodafone Romania.

“România are un foarte mare potenţial de a îşi creşte amprenta în Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia şi mai mult de cea mai rapidă reţea din Europa, cu o acoperire extinsă 4G şi soluţii de securitate de cel mai înalt nivel, încorporate la nivelul reţelei”, a mai declarat Lause.

Vodafone oferă, de astăzi, tuturor companiilor care îşi activează noi servicii M2M, primele 50 de SIM-uri gratuit, până la sfârşitul anului.