Grupul britanic de telecomunicaţii intenționează să listeze Vantage Towers pe bursa de la Frankfurt, până la sfărșitul lunii martie. Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din lume, a anunţat miercuri că intenţionează să îşi listeze divizia care regrupează infrastructura sa de telecomunicaţii din Europa, relatează Reuters.

Vantage Towers are un portofoliu de aproximativ 82.000 de turnuri de telefonie mobilă în 10 ţări din Europa. Grupul britanic de telecomunicaţii a precizat că listarea se va derula în întregime prin vânzarea de acţiuni existente deţinute de firma mamă, adăugând că va vinde un pachet minoritar, dar semnificativ, de acţiuni în ideea a crea o piaţă lichidă pentru acţiunile Vantage Towers.

“Acest IPO este un punct de cotitură important şi pune bazele pentru următoarea etapă a expansiunii noastre în industria turnurilor”, a declarat directorul general de la Vantage Towers, Vivek Badrinath. Vodafone nu a oferit detalii cu privire la valoarea pe care speră să o obţină pentru Vantage Towers însă Bloomberg susţine că ar putea fi în jurul a 15 miliarde de euro.

Mai multe companii de telecomunicaţii din Europa iau în considerare vânzarea reţelelor lor mobile terestre, ţinând cont de interesul crescut al fondurilor de infrastructură pentru acest tip de active.

Orange a înființat TOTEM

La mijlocul acestei luni, grupul francez de telecomunicaţii Orange a anunţat că a înfiinţat o societate, denumită TOTEM, care va regrupa cele aproximativ 25.500 de turnuri de telefonie mobilă din Franţa şi Spania, cele mai mari pieţe europene ale grupului Orange. Cu această ocazie, directorul general Stéphane Richard a declarat că Orange este deschis la posibile parteneriate cu rivalii europeni Vodafone şi Deutsche Telekom în domeniul infrastructurii de telefonie mobilă.

Vodafone Group operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe.