Papistas Holding, compania mamă a MTS, a solicitat daune şi despăgubiri morale pentru pierderile cauzate de afacerile pierdute, a anunţat, luni, grupul elen.

MTS susţine că, după 2008, Vodafone şi-a schimbat strategia din Grecia şi a întrerupt neaşteptat un contract de service şi contracte de împrumut, afectând lichidităţile unor companii din cadrul Papistas Group.

În decembrie 2013, MTS a cerut în instanţă de la Vodafone despăgubiri de 255,5 milioane de euro invocând aceleaşi acuzaţii.

'Companiile din grupul Papistas din Grecia au depus plângere împotriva subsidiarei elene a Vodafone în urma încheierii relaţiei comerciale de lungă durată. Revendicările nu sunt justificate, iar pierderile invocate sunt complet fanteziste. Vodafone le va respinge în mod hotărât', a anunţat Simon Gordon, purtător de cuvânt al operatorului britanic de telefonie.

Recent, Vodafone a anunţat că intenţionează să urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G în Grecia, în cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vânzării participaţiei la Verizon pentru modernizarea reţelelor din Europa. Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Grecia, după Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom.

Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc, a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior. AGERPRES