Reţeaua 4G Vodafone funcţionează în banda de frecvenţă de 1800 MHz. România este una dintre primele piete europene în care Vodafone implementează o reţea 4G, după Germania, Portugalia şi Italia.

“Mă bucur că autorităţile de la Bucureşti au înţeles importanţa serviciilor 4G şi din partea mea România primeşte o medalie de bronz, fiind pe locul trei la egalitate cu Italia, în ceea ce priveşte lansarea serviciilor 4G”, a spus Vittorio Colao, CEO Vodafone Group.

Reţeaua 4G Vodafone acoperă acum 10 oraşe din România: Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Timişoara.

“Sunt mândru că sunt român şi că suntem a treia ţară din Europa care lansează serviciile 4G”, a declarat ministrul Dan Nica.

În următoarele luni, Vodafone va facilita testarea  tehnologiei 4G, la viteze de pana la 75 Mbps, în 17 magazine Vodafone, pe o serie de terminale compatibile:  modem-ul USB Huawei K5005 pentru conectivitate PC/Laptop; tableta Asus 700 KL şi hotspot-ul mobil Huawei aR210 (la care se pot conecta până la cinci dispozitive simultan – smartphone, laptop, tableta sau PC).

“Prin demararea acestei faze de testare, vrem să aducem experienţa superioară a Internetului mobil 4G mai aproape de utilizatorii noştri, la viteze cu mult mai ridicate decat până acum”, a declarat Inaki Berroeta, CEO Vodafone România.   

Vodafone România va lansa serviciile comerciale 4G, la viteze de până la 100 Mbps, la începutul anului 2013.

Magazinele Vodafone în care tehnologia 4G este disponibilă pentru testare:
 – Arad: Str. Closca nr. 2;
– Bacău:  Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;
– Braşov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;
– Bucureşti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza România;
– Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;
– Constanţa: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;
– Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;
– Iaşi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;
– Galaţi: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1