Vladimir Putin rescrie istoria! Odesa este oraş rusesc, tună ţarul de la Kremlin

Vladimir Putin cutremură din nou Ucraina şi toţi aliaţii săi cu pretenţiile sale teritoriale. În cadrul conferinţei sale publice anuale, ce a durat şi anul acesta peste 4 ore, liderul de la Kremlin a pus ochii pe un mare oraş al Ucrainei.

Mai exact este vorba despre Odesa, despre care spune că este un oraş rusesc. Zona din sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rusă, afirmă Putin, iar acestea sunt „teritorii istorice rusești”.

Cât despre Odesa, oraş situat foarte aproape de Republica Moldova şi România, Vladimir Putin nu are dubii.

„Este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru”, a spus el joi, 14 decembrie.

harta razboi
SURSA FOTO: captură stirileprotv.ro

Occidentul, de vină pentru război

Putin a mai spus, cu regret, că Rusia s-a resemnat şi s-a retras din „teritoriile sale ancestrale”. Asta s-a întâmplat după dezmembrarea URSS.

Din nou, liderul de la Kremlin a dat vina pe Occident pentru invazia pornită în Ucraina.

„Dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean”, a precizat Putin.

Patru regiuni importante ale Ucrainei, inclusiv Kiev, vor fi trecute în Constituţia Moscovei

Odesa pare să intre tot mai des în discursul public de la Moscova. Cu o zi în urmă, un consilier al ministrului de Interne de la Kiev dezvăluia o serie de declaraţii ale lui Vitali Milonov, deputat rus.

Deputatul de la Moscova a spus că regiunile Kiev, Odesa, Dnipro și Harkov vor fi trecute clar în Constituţia Rusiei. Totul va veni ca o consecinţă a războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Iar asta s-a întâmplat deja cu regiunea Zaporojie, a adăugat Vitali Milonov.

Vorbind despre schimbările aduse după sine de „operaţiunea militară specială”, cum o numeşte Putin, Vitali Milonov a explicat: „Pentru mine, schimbările sunt evidente – este includerea unui număr de noi regiuni în Federația Rusă: Kiev, Odesa, Zaporojie, Dnipro și Harkov.”

Reamintim că, în anul 2022, Rusia a finalizat referendumuri în patru regiuni ale Ucrainei – Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie – teritorii considerate ocupate, solicitând alegătorilor să se pronunțe pentru aderarea la Federația Rusă.

Procesul electoral a fost monitorizat de soldați ruși înarmați, desfășurându-se în zonele teritoriale ocupate ale Ucrainei. Din păcate pentru ucraineni, rezultatele au fost cele aşteptate de către Moscova.