S-a anunțat victoria! Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina, a susținut eurodeputatul PSD Victor Negrescu. Într-o intervenție la RFI, el a arătat că Uniunea Europeană trebuie să-și accelereze independența față de Rusia, în ceea ce înseamnă gazul și petrolul.

Victor Negrescu a subliniat că președintele Rusiei a pierdut deja războiul din Ucraina, cel puțin din punct de vedere al percepției.

În opinia sa, ”este evident că Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina, cel puțin din punct de vedere al percepției”. Din aceasă perspectivă, europarlamentarul PSD a apreciat că președintele Rusiei ar fi căutat de Ziua Victoriei, să prezinte o altă realitate a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina. El a spus că era total de așteptat ca președintele Federației Ruse să vină cu un mesaj de forță.

Sancțiunile împotriva Rusiei, puse în aplicare de toate statele UE

„Acest mesaj de forță se poate traduce printr-o mobilizare generală în ceea ce înseamnă războiul din Ucraina, inclusiv, poate, din partea acestuia să sublinieze anumite victorii care nu sunt de fapt atât de importante”, a arătat Victor Negrescu.

Social-democratul a vorbit și despre sancțiunile care privesc Rusia. Potrivit acestuia, măsurile împotriva lui Vladimir Putin trebuie puse în aplicare de toate statele membre ale UE.

Primul pas pentru blocarea lui Vladimir Putin

”Primul pas este să implementăm ceea ce am decis și trebuie ca toate statele membre să respecte aceste măsuri luate în comun și trebuie să accelerăm independența noastră față de Federația Rusă, în ceea ce înseamnă gazul și petrolul. Evident că UE, comunitatea internațională caută să pună în continuare presiune pe Rusia, pentru că ei finanțează acest război tocmai din veniturile pe care le fac prin comerțul cu statele occidentale”, a arătat Victor Negrescu.

Amintim că, duminică, președintele SUA, Joe Biden, și liderii G7 s-au întâlnit într-o videoconferință cu Volodimir Zelenski, în vederea impunerii de noi sancţiuni împotriva Rusiei. După ce americanii interziseseră deja importul de petrol, gaze şi cărbune din Rusia, acum şi grupul G7 s-a angajat să interzică importul de petrol din Federaţia Rusă. Liderii G7 s-au angajat să respecte următoarele sancțiuni împotriva Rusiei: eliminarea treptată a dependenţei de energie din Rusia; interzicerea sau prevenirea furnizării de servicii cheie de care depinde Rusia; acţiuni împotriva băncilor ruseşti cu legătură cu economia globală; împiedicarea tentativelor regimului de la Moscova de a-şi răspândi propaganda; continuarea campaniei împotriva „elitei financiare” şi familiilor acelor persoane care îl susţin pe Vladimir Putin.