Vladimir Putin a dat ordinul! Se întâmplă fix de Paște. Decizie dură pentru Ucraina

Armata lui Vladimir Putin continuă ofensiva în Ucraina. Mai mult decât atât, orașele controlate de ucraineni din regiunea estică Luhansk se confruntă cu o intensificare a bombardamentelor armatei ruse.

Guvernatorul regional din Luhansk, Serhiy Haidai, spune că orașele din această zonă sunt bombardate constant și că forțele ucrainene sunt nevoite să părăsească anumite așezări pentru a se regrupa, informează Sky News.

Amintim că Luhansk și Donețk au fost scena luptelor dintre separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene încă din 2014, deși acestea s-au intensificat de la invazia din acest an.

Bombardamente și în Harkov

Într-o altă ordine de idei, un guvernator militar ucrainean a declarat că forțele ruse au continuat să bombardeze orașul Harkov, situat în nord-estul țării, scrie CNN.

„Ocupanții ruși continuă să tragă asupra infrastructurii civile din Harkov și din regiune”, a declarat Oleh Syniehubov, șeful administrației militare regionale din Harkov.

Acesta a mai spus că au fost efectuate 56 de bombardamente din care au rezultat 19 persoane rănite, după ce civilii din regiune au suportat, zile la rând, furia armatei liderului de la Kremlin.

Pe de altă parte, guvernatorul militar a precizat că vor exista restricții între orele 19:00 și 05:00.

Amintim că la data de 17 aprilie, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că în cele patru zile anterioare, 18 persoane au fost ucise în urma bombardamentelor, în timp ce 106 persoane au fost rănite la Harkov.

Pagubele aduse clădirilor și infrastructurii Ucrainei au ajuns la aproximativ 60 de miliarde de dolari

Bombardamentele din Ucraina continuă și la momentul actual, iar în tot acest timp, o mare parte din țară este distrusă. Un semnal de alarmă în acest sens a venit de la președintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Conform estimărilor făcute de acesta, până la momentul actual, la 8 săptămâni de când Rusia a început invazia, pagubele aduse clădirilor și infrastructurii Ucrainei au ajuns la aproximativ 60 de miliarde de dolari și vor crește și mai mult pe măsură ce războiul continuă, scrie Reuters.

Precizările acestuia au fost făcute în cadrul unei conferințe a Băncii Mondiale, în care s-au discutat nevoile de asistență financiară ale Ucrainei. „Desigur, războiul este încă în desfășurare, așa că aceste costuri sunt în creștere”, a spus Malpass.

Anunțul făcut de președintele Băncii Mondiale pare să fie susținut și de către președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. În cel mai recent discurs virtual al său, acesta a vorbit despre costurile mari, dar și despre nevoia de finanțare de care Ucrainaare nevoie.

Oficialul declara atunci că Ucraina are nevoie de 7 miliarde de dolari pe lună pentru a compensa pierderile economice cauzate de invazia Rusiei în țara sa. „Și vom avea nevoie de sute de miliarde de dolari pentru a reconstrui toate acestea mai târziu”, a spus Zelenski.