Ministrul Finanţelor avertizează că nu va permite transferul de fonduri de la investiţii către alte feluri de cheltuieli.

Sebastian Vlădescu i-a anunţat pe colegii săi de Cabinet că este decis să nu aprobe schimbarea destinaţiei banilor de la investiţii către alte cheltuieli.
„În acest spirit al investiţiilor şi al susţinerii creării locurilor de muncă, vreau să informez că Ministerul Finanţelor nu va aproba, chiar fără Legea responsabilităţii fiscale, transferul de la cheltuieli de capital către alte tipuri de cheltuieli.
Din acest punct de vedere, uşa biroului meu este închisă. Pentru orice al subiect sunteţi bineveniţi”, a spus ministrul Finanţelor la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Premierul aşteaptă planul de investiţii al fiecărui minister

Vlădescu i-a invitat pe ceilalţi miniştri să discute despre cheltuirea banilor destinaţi investiţiilor în 2010. „Să vină să discutăm ce trebuie să cheltuim în trimestrul I, ca să avem şansa să implementăm investiţiile. Trebuie să vedem necesarul pe trimestrul I, care trebuie să fie cel mai mare, pentru că ulterior banii pot fi cheltuiţi”, a arătat Vlădescu.
Premierul Emil Boc le-a transmis miniştrilor că în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare aşteaptă o primă prezentare cu privire la planul de investiţii pe anul în curs.