"Nu ştiu cine e compania (câştigătoarea licitaţiei pentru Cupru Min S.A.) Bănuiesc că, dacă a îndeplinit criteriile de participare la licitaţie, e o companie activă în zona respectivă şi cu capabilităţi investiţionale. Din punctul de vedere al operaţiunii de privatizare în sine sau a preţului, cred că preţul e mai puţin important. Importante vor fi investiţiile. Eu am mai spus că, în momentul de faţă, pentru România, investiţiile în zona exploatării resurselor naturale sunt singurele cu adevărat posibile şi cu potenţial de creştere economică. Deci, dacă contractul este făcut în mod corect, România n-are decât de câştigat", a afirmat Vlădescu citat de Agerpres.

Compania Roman Copper Corp. Canada a câştigat, luni, licitaţia organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cupru Min SA Abrud, la preţul de 200,772 milioane euro, preţul de pornire fiind de 57,363 milioane euro.

La licitaţia cu strigare au participat trei ofertanţi, OZ Minerals Limited Australia, Dundee Holding BV Olanda şi Roman Copper Corp. Canada. Cu Roman Copper Corp. Canada urmează să se negocieze clauzele contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni.

Strategia de privatizare a societăţii Cupru Min Abrud a fost aprobată prin hotărâre de guvern, iar privatizarea a fost cuprinsă ca angajament în Scrisoarea de Intenţie în cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre România şi Fondul Monetar Internaţional, având ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012.

Potrivit Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin privatizarea acestei societăţi s-a avut în vedere continuarea activităţii de exploatare a minereului cuprifer în zona Roşia Poieni, atragerea de fonduri pentru realizarea investiţiilor tehnologice şi de mediu şi implicit păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă, precum şi asigurarea dezvoltării pe orizontală a activităţilor industriale în zonă.