Vlad Voiculescu, întrebare despre România: “un astfel de loc e o țara sau un balamuc?”

Vlad Voiculescu notează pe site-ul de socializare că “Coaliția pentru Națiune” a depus o plângere penală împotriva diplomei sale de la universitatea din Viena. Acesta precizează că nu știa de plângere, dar nu este deloc surprins.

”Întrerupem liniștea acestui cont pentru un comunicat important pentru țară:
“Coaliția pentru Națiune” (măreață organizație cu măreț nume și măreț conducător) a depus la DNA o plângere penală împotriva mea. Mai precis împotriva diplomei mele de la Wirtschaftsuniversität-Wien. Nu știam, dar nici surprins nu sunt.
DNA a clasat plângerea formulată în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.”, spune fostul ministru.

Diploma este recunoscută de Ministerul Educației

Fostul ministru mai spune că procurorul a primit documente relevante care atestă că diploma este reală. Mai mult decât atât, Vlad Voiculescu spune că diploma, publicată de foarte multe ori, este recunoscută de Ministerul Educației.

”Procurorul a consemnat în ordonanța de clasare că a primit documente relevante atât de la Ministerul Educației, cât și de la Centrul de Echivalare a Diplomelor.
Un loc în care presa poate prosti oamenii că o diplomă nu există, chiar dacă
1) este emisă de o universitate de top din Europa;
2) a fost publicată (de câteva zeci sau sute de ori);
3) este recunoscută de Ministerul Educației
… un astfel de loc este oare o țară sau un balamuc?
În orice caz, mulțumiri parchetului anticorupție al țării pentru verificarea diplome.”, notează Vlad Voiculescu.

 

Există plângere penală și pentru Marilena Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED)

“Coaliția pentru Națiune” a depus plângere penală și pe numele Marilenei Letcai, directoarea Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), pentru că ar fi emis ilegal atestatul prin care i-a recunoscut lui Vlad Voiculescu studiile din Austria.

“Coaliția pentru Națiune” a reclamat faptul că fostul ministru ar fi prezentat un document emis de Universitatea din Viena, care atesta absolvirea unor cursuri dedicate studenților din Europa de Est drept diplomă de master. El a acuzat că, folosindu-se de acest document, Voiculescu ar fi ajuns ministru al Sănătății, în 2016 – în guvernul Cioloș – și în 2020.

Procurorul DNA Andreea Oana Nica a clasat plângerea formulate de partidul avocatului Chitic. La 19 aprilie 2021, procuroarea Nica a închis dosarul în baza art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penală: „fapta nu există”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ana-Maria Dumtiru