SUA își îmbunătățește și simplifică serviciile de acordare a vizelor

Ambasada SUA din România a anunțat promovarea programului de reînnoire a vizelor fără interviu. Noul program are scopul final de a aproba un număr record de vize pentru cetățenii români.

Într-un comunicat oficial, Ambasada a reamintit solicitanților de viză avantajele programului de reînnoire a vizelor fără interviu. Instituția a evidențiat că aceasta face parte din planul SUA de îmbunătățire și simplificare a serviciilor care au legătură cu acordarea vizelor.

Comunicatul menționează că acest program permite celor care au avut anterior vize să le reînnoiască fără a fi necesar un nou interviu la Ambasada SUA din Capitală.

„Secția Consulară a Ambasadei SUA din România promovează programul de reînnoire a vizelor fără interviu. Cu scopul de a aproba un număr record de vize pentru cetățenii români eligibili în anul fiscal 2024.

Avem plăcerea de a reaminti solicitanților de viză despre avantajele programului de reînnoire a vizelor fără interviu. Ca parte a planului nostru de îmbunătățire și simplificare a serviciilor de viză.

Acest program permite solicitanților cărora li s-au eliberat anterior vize să și le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la Ambasada SUA din București”, aflăm din comunicatul ambasadei americane.

Românii care doresc să beneficieze de această oportunitate trebuie să viziteze pagina „Reînnoire Viză”

Potrivit ambasadei americane, solicitanții de viză interesați să beneficieze de acest serviciu sunt îndemnați să acceseze pagina dedicată reînnoirii vizei. Aici, aceștia pot găsi mai multe informații referitoare la criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără a fi necesar un interviu.

Pe pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu, solicitanților li se vor pune o serie de întrebări care reflectă criteriile de eligibilitate pentru reînnoirea vizelor.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate vor primi instrucțiuni pentru a imprima pagina de confirmare „Fără Interviu” și pentru a depune ulterior documentele necesare la unul dintre centrele de firmei de curierat din România.

Documentele necesare includ:

1. Pașaportul actual și cel anterior.
2. Pagina de confirmare a formularului DS-160.
3. Fotografii recente.
4. Chitanța pentru taxa de viză sau dovada plății acesteia.
5. Pagina de confirmare cu mențiunea „Fără Interviu”
6. Documentele corespunzătoare în funcție de categoria de viză solicitată.

romania sua statele unite steag
SURSA FOTO: Dreamstime

Marcel Ciolacu susține că vom călători fără vize în SUA, din 2025

În decembrie 2023, premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că cetățenii români vor beneficia de posibilitatea de a călători în Statele Unite ale Americii fără a fi necesară obținerea de vize, începând cu anul 2025.

El a subliniat că acest proces va implica un efort comun, motiv pentru care a îndemnat cetățenii români din SUA să se implice. El a menționat că atât Bucureștiul, cât și Washington D.C. vor colabora în acest sens.

„E o consolidare a parteneriatului strategic, am vorbit foarte mult de eliminarea vizelor şi lucrul acesta mai mult ca sigur anul viitor va fi anunţat, şi, din anul 2025, vom putea călători în Statele Unite fără vize.

Va fi un efort comun, am făcut apel şi la diaspora şi o să se implice foarte mult şi românii şi statul român şi statul american astfel încât să îndeplinim această condiţie”, a anunțat, marți, premierul României în cadrul unei emisiuni TV de pe Prima News.