A început Loteria Vizelor

Statele Unite anunță că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2025 a început de pe 4 octombrie 2023. Programul se încheie pe 7 noiembrie 2023.

Pentru ediția aceasta sunt aproximativ 55 de mii de vize de imigrant. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de green card-uri. România se află și anul acesta printre țările eligibile. Ce trebuie făcut:

Pentru prima dată înregistrați-vă doar pe site-ul oficial dvprogram.state.gov. În continuare, utilizați o fotografie făcută în ultimele 6 luni, care îndeplinește cerințele oficiale pe care le găsiţi tot pe site. După care, trimiteți o singură înregistrare. Aplicanții găsiți care au mai multe înregistrări vor fi descalificați.

Includeți soțul/soția și toți copiii necăsătoriți sub 21 de ani, chiar dacă nu vor emigra împreună cu dumneavoastră. O înregistrare incompletă va duce la descalificare chiar și după ce ați fost selectat. În final salvați numărul de confirmare primit după înregistrare. Cu acesta veți putea verifica dacă ați fost selectat.

De anul acesta, există şi o regulă nouă. Dacă până acum participanții aveau nevoie de un pașaport valabil la momentul înscrierii, de acum nu mai este această regulă. Programul Loteria Vizelor se desfășoară exclusiv în format electronic, adică nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Participarea este complet gratuită.

Selecția este realizată complet aleatoriu din înregistrările eligibile. Orice persoană care pretinde că vă poate crește șansele de a fi selectat, vrea cu siguranţă să vă păcălească.

Începând cu data de 4 mai 2024, veți avea posibilitatea să verificați dacă ați câștigat loteria introducând numărul unic de confirmare pe care l-ați primit în momentul înscrierii.

Vizele de intrare în SUA pot fi reînnoite fără interviu

Ambasada SUA a informat joi, 28 septembrie, că românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu. Aceștia au nevoie doar de câteva documente.

Scopul măsurii este de a aproba „un număr record de vize pentru cetăţenii români eligibili în anul fiscal 2024”.

Acest program permite solicitanţilor cărora li s-au eliberat anterior vize să şi le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la ambasadă. Solicitanţii de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să viziteze pagina „Reînnoire Viză”. Astfel, pot afla multe detalii despre criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu.

Pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu va propune solicitanţilor o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru reînnoirea vizelor.

Solicitanţii eligibili vor fi rugaţi să tipărească pagina de confirmare „Fără Interviu” şi să depună documentele necesare la unul dintre birourile firmei de curierat din România.