Misiunea diplomatică de la Bucureşti a făcut un anunț pentru românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii (SUA). Este vorba despre un program de reînnoire a vizelor fără interviu.

Scopul măsurii este de a aproba „un număr record de vize pentru cetăţenii români eligibili în anul fiscal 2024”.

Vizele de intrare în SUA pot fi reînnoite fără interviu

Acest program permite solicitanţilor cărora li s-au eliberat anterior vize să şi le reînnoiască fără a se prezenta la un nou interviu la ambasadă. Solicitanţii de viză care doresc să beneficieze de acest serviciu trebuie să viziteze pagina „Reînnoire Viză”. Astfel, pot afla multe detalii despre criteriile specifice pentru reînnoirea vizei fără interviu.

Pagina web USTravelDocs dedicată programărilor pentru interviu va propune solicitanţilor o serie de întrebări care să reflecte criteriile de eligibilitate pentru reînnoirea vizelor.

Solicitanţii eligibili vor fi rugaţi să tipărească pagina de confirmare „Fără Interviu” şi să depună documentele necesare la unul dintre birourile firmei de curierat din România.

Documentele necesare sunt următoarele:

  • paşaport (cel valabil şi cel anterior);
  • pagina de confirmare a formularului DS-160;
  • fotografii recente;
  • chitanţa pentru taxa de viză sau dovada plăţii;
  • pagina de confirmare „Fără Interviu”;
  • documentele corespunzătoare în funcţie de categoria de viză solicitată.

Ambasadorul țării noastre în Statele Unite a venit cu vești bune

Amintim că ambasadorul țării noastre în Statele Unite a venit cu vești bune. Acesta a declarat că 1 decembrie 2025 este „un moment simbolic” pentru România. Potrivit ambasadorului, acela va fi momentul când „primii români pot păși în SUA fără viză”.

„România va accede cu siguranță în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că este un traseu lung, este un drum destul de lung de parcurs, dar, așa cum arată lucrurile în acest moment, nu avem nicio îndoială că nu se va întâmpla”, a declarat Andrei Muraru la Digi24.

De asemenea, acesta a susținut că anunțul oficial va veni peste un an și jumătate. Este vorba despre începutul anului 2025. Totodată, intrarea efectivă va fi realizată la finalul acelui an.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Deci, eu cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi, este și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a mai spus ambasadorul.

Amintim că anunțul a venit după ce Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că țara noastră va adera la programul Visa Waiver cel mai devreme la începutul anului 2025.