Ambasadorul țării noastre în SUA a declarat recent că 1 decembrie 2025 este „un moment simbolic” pentru România. Potrivit ambasadorului, acela va fi momentul când „primii români pot păși în SUA fără viză”.

„România va accede cu siguranță în programul Visa Waiver în anul 2025. Sigur că este un traseu lung, este un drum destul de lung de parcurs, dar, așa cum arată lucrurile în acest moment, nu avem nicio îndoială că nu se va întâmpla”, a declarat Andrei Muraru la Digi24.

România va accede cu siguranță în programul Visa Waiver

De asemenea, acesta a susținut că anunțul oficial va veni peste un an și jumătate. Este vorba despre începutul anului 2025. Totodată, intrarea efectivă va fi realizată la finalul acelui an.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Deci, eu cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi, este și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a mai spus ambasadorul.

Amintim că anunțul a venit după ce Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că țara noastră va adera la programul Visa Waiver cel mai devreme la începutul anului 2025.

România va adera la programul de scutire de vize

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025. Pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla. Dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun”, a declarat ambasadoarea SUA.

Luni, la Oradea, ambasadoarea a fost prezentă pentru a vernisa expoziţia „Noi, Poporul/We the People”. Expoziția celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre SUA şi România.

Cele 30 de panouri mari, cu 150 de fotografii, realizate într-un sfert de secol, se vor putea admira, timp de aproape o lună, în faţa Primăriei Oradea.