Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că 42 de persoane s-au infectat cu noul virus West Nile din luna iunie până acum. Patru dintre aceste persoane au decedat.

De la începutul lunii iunie de când s-au depistat în România cazurile de West Nile, respectiv de pe 6 iunie până pe 22 septembrie, în România s-au înregistrat 42 de cazuri cu acest virus, a precizat sursa citată.

Au fost înregistrate patru decese până acum, iar șase persoane infectate au avut expunere dublă

În Capitală s-au înregistrat 20 de cazuri de West Nile. Câte două cazuri au fost depistate la Brăila și Dâmbovița, câte 3 în Constanța, Galați și Iași și 4 în Ilfov. Respectiv, la Botoșani, Brașov, Giurgiu, Olt și Sibiu s-au înregistrat câte un caz cu noul virus, West Nile.

Conform datelor prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică (INS), șase cazuri de infecție cu virus West Nile au avut dublă expunere. Instituția a informat că au fost înregistrate patru decese: unul în București, unul în Constanța și 2 în Brăila.

La începutul lunii septembrie au fost depistate primele două cazuri de West Nile la Brăila

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a informat Instituția Prefectului cu privire la înregistrarea a două cazuri de meningită cu virus West Nile la două persoane din judeţ, se precizează într-un comunicat.

„Sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului nostru în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent. Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri.

Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplica măsurile ce se impun. Imediat după informare, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor.

De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Brăila, Iulian Timofei, la începutul lunii septembrie, atunci când au fost depistate primele cazuri de West Nile la Brăila.