Richard Branson, miliardarul care detine compania aeriana Virgin Atlantic, s-a aratat interesat sa faca oferta de cumparare a aeroportului Gatwick, cel de-al doilea ca marime din Marea Britanie, in cazul in care acesta este scos la vanzare. Oferta acestuia se poate astfel ridica pana la 2 miliarde de lire sterline.

Richard Branson a mai declarat ca nu va afectua aceasta preluare de unul singur si ca asteapta oferte din partea unor potentiali parteneri in aceasta afacere.

Oferta din partea presedintelui Virgin Atlantic a fost lansata insa mult prea devreme deoarece Gatwick nu este scos inca la vanzare iar o decizie in acest sens va fi luata abia in luna februarie a anului viitor. Aeroportul Gatwick este detinut de British Airport Authority, BAA, care va trebui sa vanda pana la trei din cele sapte aeroporturi pe care le detine in Marea Britanie, in urma problemelor depistate de Comisia de Concurenta (CC) privind nerespectarea standardelor de operare si a slabei capacitati de planificare a curselor.Raportul comisiei cere vanzare a doua dintre cele trei aeroporturi londoneze- Heathrow, Gatwick si Stansted si a unuia dintre cele doua aeroporturi scotiene din Edinburgh sau Glasgow.

Sursa: Daily Telegraph