Comisia de negociere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) s-a intalnit, luni, cu reprezentantii companiei Alenia Aeronautics. AVAS a anuntat ofertantul ca a indeplinit conditiile de participare la negociere si a trecut la deschiderea ofertei tehnice si financiare.

In perioada urmatoare, Agentia va analiza continutul ofertei. In conformitate cu prevederile metodei de privatizare pe baza de „oferte finale, imbunatatite si irevocabile”, comisia de negociere a privatizarii SC Avioane SA Craiova va solicita imbunatatirea ofertei in cadrul viitoarelor sedinte de negociere.

Procesul de privatizare al SC Avioane Craiova SA a fost reluat in luna octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS. Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009.

Pana la data limita s-a depus o singura oferta de cumparare din partea companiei Alenia Aeronautics SpA Italia. Termenul limita de valabilitate a ofertei este 17 aprilie 2009.