Autoritatea pentru Valoricarea Activelor Statului (AVAS) a decis să prelungească cu 30 de zile valabilitatea ofertei de vânzare a uzineiu Avioane Craiova.

„AVAS a decis în şedinţa Colegiului Director prelungirea termenului de valabilitate a ofertei cu 30 de zile, conform prevederilor Legii 137/2002 şi a normelor de aplicare a acestui act normativ. Decizia Autorităţii a fost luată ca urmare a solicitării venite din partea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) care a comunicat AVAS faptul că a promovat în Guvern un proiect de Hotărâre privind prorogarea termenului prevăzut de art. 4 din HG 281/2009, prin care este prevăzută durata mandatului Autorităţii de a realiza privatizarea”, se arată într-un comunicat al AVAS.

AVAS precizează că pe perioada mandatului a negociat cu singurul ofertant, Alenia Aeronautica, din Italia, care a depus atât oferta iniţială, precum şi pe cea finală îmbunătăţită şi irevocabilă, conform solicitării instituţiei.

„În cadrul procesului de negociere, comisia de privatizare a identificat elemente care exced cadrul mandatului acordat, între care se numără angajamente ale statului român asumate înainte de anul 1989, suportarea costurilor generate de distrugerea materialelor Avioane Craiova ieşite din uz, extinderea producţiei societăţii spre capacităţile civile existente sau rezultate ca realizare a investiţiilor la care se va angaja cumpărătorul”, arată AVAS, citată de Mediafax.

În aceste condiţii, instituţia precizează că va prezenta Guvernului un memorandum privind soluţionarea acestor aspecte, după care va anunţa Comisia Europeană, prin intermediul Consiliului Concurenţei.

SURSA: Mediafax