Ministerul Economiei anunţă că intenţionează să vândă Avioane Craiova. Statul, prin oficiul Oficiul Participaţiilor Statului si Privatizării in Industrie, mai deţine 80,97% din companie.

În privinţa metodei de privativare, acţionarul majoritar se arată dispus să accepte orice ofertă. „ Ministerul Economiei îşi manifestă disponibilitatea totală pentru atragere de investiţii îm aceasta societate comercială, prin încheierea de parteneriate/asocierea  în participaţiune/crearea unei societăţi cu capital mixt, precum şi prin orice altă modalitate prevăzuta de  lege, în scopul relansării  activităţii S.C. Avioane Craiova S.A.

Investitorii sunt chemaţi să depună scrisori de intenţii, iar dacă vor să afle mai multe detalii despre companie, aceştia pot sa efectueze o vizită tehnică la sediul societăţii, cu semnarea în prealabil a unui angajament de confidenţialitate.

Ultima tentativă de privatizare a Avioane Craiova s-a finalizat cu un eşec în urmă cu un an. Statul a selectat compania cehă Aero Vodochoy, care oferise 4,1 milioane de lei pentru pachetul de acţiuni deţinut de stat şi se angajase să investească alte 8,8 milioane de euro. Contractul însă n-a mai fost semnat. Avioane Craiova a disponibilizat recent 300 de persoane. Citiţi aici mai multe despre istoricul privatizării.

 

Te-ar putea interesa și: