Virgil Popescu candidează la Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin

Virgil Popescu a anunțat că va candida pentru funcția de primar al Municipiului Drobeta Turnu Severin. Fostul ministru al Energiei a spus că este o zi specială pentru el, deși este data de 13. El a afirmat că acest număr îi poartă noroc.

”Astăzi, în prezenţa, a peste 500 de liberali, am anunţat că îmi asum candidatura la primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Este o zi specială, chiar dacă este 13. Mie îmi poartă noroc. De aceea, am ales să fac acest anunţ: că mă întorc acasă, iar dacă severinenii îmi vor da votul de încredere voi aduce energia schimbării”, a scris el pe Facebook.

Virgil Popescu a declarat că opt ani de stagnare a municipiului Drobeta Turnu Severin au fost suficienți și că administrația liberală poate face mai mult în acest oraș.

”Opt ani de stagnare au fost de ajuns. De aceea, îmi voi pune toată experienţa acumulată ca ministru al Economiei şi al Energiei, ca deputat, în slujba cetăţenilor. Administraţia liberală poate să facă mult mai multe, iar exemple sunt foarte multe, inclusiv în judeţul Mehedinţi. Îi voi avea alături pe primarul comunei Şimian Constantin Truşcă, pe candidatul PNL la Consiliul Judeţean Mărculescu Dumitru, precum şi întreaga echipă PNL Mehedinţi şi susţinerea echipei Partidului Naţional Liberal.

Sunt încrezător că pe 9 iunie voi avea voturile severinenilor şi voi fi viitorul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Şi dacă îmi va fi acordată această onoare voi renunţa la mandatul de europarlamentar. Pentru că îmi doresc să dezvolt Severinul, pentru că merită mai mult!”, a adăugat fostul ministru al Energiei.

Nicolae Ciucă îi laudă pe liberali

Tot sâmbătă, liderul PNL, Nicolae Ciucă a exprimat admirația sa pentru modul în care cei din regiune reușesc să gestioneze situația. El a remarcat că prezintă o diversitate etnică impresionantă și că felul în care colaborează și se înțeleg între ei poate fi considerat un model în privința conviețuirii interetnice și a înțelegerii reciproce. Ciucă a subliniat importanța transferului acestui model pentru toți, înțelegând astfel problemele și nevoile specifice ale fiecărei comunități.

”Am foarte mare admiraţie pentru ceea ce reuşiţi să gestionaţi aici. Aveţi o zestre etnică absolut impresionantă şi modul în care conlucraţi, în care vă înţelegeţi, este o situaţie care poate fi considerată model în ceea ce înseamnă convieţuirea interetnică, buna înţelegere şi chestia aceasta trebuie să se transfere pentru noi toţi, înţelegând problemele şi solicitările prin relevanţa pe care o prezintă fiecare dintre comunităţi”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a subliniat, în discursul său, importanţa datoriei faţă de comunitate: ”Dar cu toţii, mai presus de toate suntem români şi avem o datorie atât faţă de comunitate, cât mai ales pentru ţară, motiv pentru care felicitări şi daţi modelul dumneavoastră mai departe. Dobrogea, în general, este un model de convieţuire interetnică”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă şi-a amintit de momentul când lucra în Armată şi a afirmat că a transformat batalionul de la Babadag, în regiment.

Liberalul a exprimat încrederea sa în capacitățile demonstrate de cei implicați și în activul PNL din Tulcea, asigurându-le de sprijinul partidului în orice situație. El a menționat că este familiarizat cu Tulcea din prisma profesiei sale anterioare și a adăugat că are o legătură specială cu orașul, având în vedere legătura sa cu Regimentul de Infanterie Marină de la Babadag.

Ciucă a relatat că, în timpul unei vizite anterioare, a observat importanța Deltei Dunării și a sugerat că un batalion ar trebui să fie transformat în regiment pentru a corespunde importanței strategice și dimensiunii acestei regiuni, contribuind astfel la dezvoltarea ei. Mai multe puteți citi aici.