Nicolae Ciucă: Să fim soldaţi în slujba ţării şi a cetăţenilor

Nicolae Ciucă a exprimat admirația sa pentru modul în care cei din regiune reușesc să gestioneze situația. El a remarcat că prezintă o diversitate etnică impresionantă și că felul în care colaborază și se înțeleg între ei poate fi considerat un model în privința conviețuirii interetnice și a înțelegerii reciproce. Ciucă a subliniat importanța transferului acestui model pentru toți, înțelegând astfel problemele și nevoile specifice ale fiecărei comunități.

”Am foarte mare admiraţie pentru ceea ce reuşiţi să gestionaţi aici. Aveţi o zestre etnică absolut impresionantă şi modul în care conlucraţi, în care vă înţelegeţi, este o situaţie care poate fi considerată model în ceea ce înseamnă convieţuirea interetnică, buna înţelegere şi chestia aceasta trebuie să se transfere pentru noi toţi, înţelegând problemele şi solicitările prin relevanţa pe care o prezintă fiecare dintre comunităţi”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a subliniat, în discursul său, importanţa datoriei faţă de comunitate: ”Dar cu toţii, mai presus de toate suntem români  şi avem o datorie atât faţă de comunitate, cât mai ales pentru ţară, motiv pentru care felicitări şi daţi modelul dumneavoastră mai departe. Dobrogea, în general, este un model de convieţuire interetnică”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă şi-a amintit de momentul când lucra în Armată şi a afirmat că a transformat batalionul de la Babadag, în regiment.

Liberalul a exprimat încrederea sa în capacitățile demonstrate de cei implicați și în activul PNL din Tulcea, asigurându-le de sprijinul partidului în orice situație. El a menționat că este familiarizat cu Tulcea din prisma profesiei sale anterioare și a adăugat că are o legătură specială cu orașul, având în vedere legătura sa cu Regimentul de Infanterie Marină de la Babadag. Ciucă a relatat că, în timpul unei vizite anterioare, a observat importanța Deltei Dunării și a sugerat că un batalion ar trebui să fie transformat în regiment pentru a corespunde importanței strategice și dimensiunii acestei regiuni, contribuind astfel la dezvoltarea ei.

”Am foarte mare încredere în toată această capacitate pe care dumneavoastră o afişaţi, am încredere în activul PNL în Tulcea şi vă suntem în sprijin ori de câte ori e nevoie. Cunosc Tulcea din prisma profesiei pe care am avut-o în viaţa mea. La Babadag am o ancoră, că tot suntem aproape şi de mare şi de Dunăre, am o ancoră la Regimentul de Infanterie Marină. De câte ori am fost aici, la  un moment dat rămăsese un batalion şi am zis că la cât e Delta de mare şi la cât e de  importantă Delta, acel batalion trebuie să se transforme în regiment, să crească de 2-3 ori faţă de mărimea lui iniţială şi l-am adus acolo”, a mai subliniat Ciucă.

Ciucă le-a transmis, în final, colegilor săi, că trebuie să fie soldaţi în slijba ţării şi a cetăţenilor.

”Ca atare, am slujit ţara, dumneavoastră vă slujiţi comunităţile, asta avem de făcut în continuare, să fim soldaţi în slujba ţării şi a cetăţenilor”, a concluzionat Nicolae Ciucă.