PSD a făcut căteva mutări prin care a reparat anumite greșeli din trecut. Începând cu apropierea de europeni, susținerea lui Mugur Isărescu, până la prezența la recepția de Ziua Americii de la Ambasada SUA, toate acestea sunt niște mișcări foarte inteligente.

PSD a schimbat foaia și ar pregăti o nouă mutare. Este vorba de Laura Codruța Kovesi. Deși premierul a declarat că nu o susține, dar nici nu a exclus o eventuală susținere, PSD ar putea să fie de acord ca fosta șefă a DNA să ocupe funcția de procuror șef al Parchetului European.

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit motivul pentru care aceștia ar susține-o.

“PSD-ul se teme ca de moarte de candidatura ei, pentru că dacă va candida la președinție, PSD-ul zice: ajunge Laura Codruța Kovesi și ne arestează pe toți, așa zic ei. Din punctul ăsta de vedere vă anunț în premieră că PSD și Guvernul României vor avea o altă atitudine, vor saluta, vor sprijini numirea ca procuror european al doamnei Codruța Kovesi (…) deci ei dacă vor începe discuțiile în cadrul acelei politici pe care v-am spus-o mai înainte, vor sprijini numirea doamnei Kovesi, ba chiar ei consideră că a fost o greșeală faptul că au făcut o martiră din ea, o s-o sprijine. Oricum nu depinde de PSD numirea acesteia. Dar va face parte tot din acele mișcări..”, a susținut Ion Cristoiu.

Mai mult, jurnalistul susține că PSD va aproba cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății, senatorul PSD Florian Bodog, acuzat că și-a plătit o consilieră fără ca aceasta să vină la serviciu, și va încheia mai multe teme controversate.

Potrivit acestuia, premierul va face orice pentru a-i elimina toate posibilitățile de atac lui Klaus Iohannis.

„Deci cu Codruța Kovesi sigur o închide, o închide și cu codurile penale, închide și cu revizuirea Constituției. (…) Aceste cereri de ridicare a imunității erau făcute dinadins pentru a provoca PSD-ul. Până acum s-a lucrat cu PSD-ul pe ”profile”, adică hai să facem noi ceva ca PSD-ul să fie contra și acum PSD joacă pe contrasens (…) e derutant pentru că domnul Klaus Iohannis rămâne fără teme”, a conchis Ion Cristoiu.