Partidul Naţional Liberal a publicat, luni seară, pe pagina de Facebook, un colaj video cu mai multe greşeli gramaticale făcute de premierul Viorica Dăncilă în şedinţele de Guvern, deşi avea discursurile scrise. ”Recunoaşte, în sfârşit, că spune prostii dacă vorbeşte liber, dar realitatea ne demonstrează că inclusiv dacă citeşte de pe foi spune prostii”, au scris liberalii.

Mesajul postat, luni seară, pe Facebook de către liberali începe cu declaraţia premierului din Parlament: ”Decât să vorbesc liber şi să spun prostii, mai bine să am o hârtiuţă în faţă şi să spun lucruri corecte”. Liberalii comentează că această afirmaţie a fost făcută ”spre exasperarea unei ţări întregi”.

”Nu doar că Viorica Dăncilă recunoaşte – în sfârşit – că spune prostii dacă vorbeşte liber, dar realitatea ne demonstrează că inclusiv dacă citeşte de pe foi spune prostii. Să nu fii în stare nici să citeşti de pe foi, asta înseamnă să fii Viorica Dăncilă! Vă punem la dispoziţie, doamna premier, o scurtă selecţie a unor prostii pe care le-aţi spus, chit că le-aţi citit de pe foi!”, au scris liberalii.

Mesajul este însoţit de un colaj video cu gafe făcute de premierul Viorica Dăncilă în şedinţele de Guvern. Printre altele, au fost alese declaraţiile referitoare la ”imunoblobină”, ”reducerea democraţiei”, ”euro 20-20” şi ”oraşul medical uiversal”.