Noua Lege a Pensiilor, care ar urma să intre în aplicare integral din 2021, este neconstituţională, pentru că încalcă 1.000 de hotărâri judecătoreşti, susţine Filip Dumitrof, președintele Asociației de pensionari “Dreptate și Adevăr” din municipiul Turnu Măgurele, potrivit NewsTeam. Membrii Guvernului care au semnat acest document, inclusiv premierul Viorica Dăncilă, riscă pușcăria de la 3 luni la 2 ani, mai spune acesta.

”Asociația de pensionari ”Dreptate și Adevăr” din municipiul Turnu Măgurele vă aduce la cunoștință următoarele constatări cu privire la neconstituționalitatea unor articole din nouă lege a pensiilor aprobată în Parlament că PLX 725/2018 și care aduce atingere unui grup de pensionari dintre cei mai în vîrstă pensionato între ani 1990 și anul 2000 și care au vîrstă de peste 70 ani foarte mulți și bolnavi și care au un stagiu de cotizare de 20 ani stabilit prin hoțărîri judecătorești definitive și irevocabile și care nouă lege a pensiilor aflată în parlament pentru modificarea legi în urmă deciziei CCR dată în urmă contestări ei de un grup de parlamentari de la PNL și USR.

Prin art 85 și 86 alin.[1] nouă lege a pensiei la stabilirea punctajului mediu anual va folosi stagiul de cotizare de 25 ani care va fi aplicat și celor cu hotărâri judecătorești definitive și irevocabile  cu stabilirea stagiului de 20 ani. În această situație se află un număr de aproximativ 1.000 de pensionari dintre cei mai bătrîni”, arată Filip Dumitrof.

Folosirea stagiului de cotizare de 25 de ani, în detrimentul celui de 20 de ani, micșorează pensia în mod ilegal. Asta pentru că hotărârile judecătorești definitive și irevocabile trebuie aplicate obligatoriu. Mai mult, încălcarea unei hotărâri judecătorești este fapt penal. Conform Codului Penal, Art. 287, ”Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. ”

Filip Dumitrof a trimis documentele şi preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a-l atenţiona pe şeful statului de ilegalităţile care se regăsesc în Legea Pensiilor.