Având în vedere declarațiile președintelui Iohannis de astăzi, care cerea ca starea de alertă să fie prelungită, Viorel Cataramă îi cheamă pe români să protesteze sâmbătă în Piața Victoriei împotriva unei astfel de măsuri.

„Nu avem o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi. Avem încă 150 de persoane în medie la terapie intensivă. Se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, mai simplu dar nu se poate continua fără starea de alertă”, a spus Klaus Iohannis în cadrul declarației de marți.

Ce a scris Viorel Cataramă după anunțul lui Iohannis

„Patrioți români!

Veniți sâmbătă la ora 17.00 în Piața Victoriei să protestăm împotriva prelungirii stării de alertă!
Să luptam pentru menținerea drepturilor și libertăților noastre fundamentale, pentru dreptul la muncă și la o viață normală.

Să luptăm pentru semenii noștri care suferă în fața spitalelor pentru că nu sunt bolnavi de Covid, pentru milioanele de români care au sărăcit ca urmare a măsurilor aberante luate de autoritățile române în disprețul legii și al realității.

Protest organizat de Mișcarea Patrioților Români (MPR)”, a scris Viorel Cataramă pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, în ciuda celor cerute de președintele României, social-democrații anunță prin vocea lui Lucian Romașcanu, că ei nu vor vota prelungirea stării de alertă. Motivul invocat de PSD este „lipsa specialiștilor” și a dovezilor pentru o eventuală prelungire a stării de alertă.

De altfel, nu doar cei de la PSD au spus că nu vor mai vota prelungirea restricțiilor. La fel de categorici au fost și cei de la Pro România, dar și ALDE. De asemenea, nici USR nu a luat o decizie în această privință.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea