Nu am intrat încă în iarnă, dar avem parte de o vreme extrem de rece. Cel puțin asta anunță meteorologii pentru ultima zi a acestui weekend. Vine iarna în România, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât ar trebui să avem în acceastă perioadă a anului.

Vine iarna în România

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru duminică, 22 noiembrie 2020. Potrivit acestora, vremea va fi rece pentru această perioadă a anului.

Mai exact, astăzi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată. Cerul, mai mult senin ziua, va avea unele înnorări spre seara şi noaptea în jumătatea de nord a ţării. Cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi posibile fulguieli trecătoare. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 3 grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea, când vor fi condiţii de ceaţă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad Celsius.

Vremea va fi rece şi la munte. Vântul va sufla tare în zona înaltă, în special a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, temporar cu viteze ce la rafală vor depaşi 75 kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă anterior.

Amintim că un strat de zăpadă de aproximativ 8 centimetri s-a depus, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în stațiunea montană Rânca. În aceste condiții, șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă și lanțuri peentru a putea circula în siguranță.