Vine frigul! Vremea se schimbă total în România. Prognoză meteo ANM

Frigul a pus stăpânire pe România, iar în unele zone din ţară deja ninge abundent.

Sâmbătă, cerul va fi senin în zonele de nord şi de vest ale ţării. Vântul va sufla cu putere în zona de sud-est şi în extremitatea vestică, cu viteze ce vor atinge 40-50 km/h, în timp ce în zona înaltă de munte se va înregistra viscol.

Până la ora 14:00, meteorologii ANM transmit că temporar se vor înregistra precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar mai ales in centru, sud-vest şi la munte cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Vine frigul! Vremea se schimbă total în România. Prognoză meteo ANM

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor în ţară, în special în cele estice, sud-estice şi vestice, cu viteze ce se vor situa, în general, între 40 şi 50 km/h, iar în zona montană înalta, rafalele vor depăşi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Cum va fi vremea în diferitele regiuni ale ţării?

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia, mai transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

În zona de sud a Moldovei şi în nordul Munteniei se anunţă vreme închisă, un vânt activ şi temperaturi de cel mult 6 grade. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vor fi innorări. Vantul va avea intensificări cu viteze de până la 50 de km/h, iar temperaturile mai scad uşor.

Vine frigul! Vremea se schimbă total în România. Prognoză meteo ANM

În nordul Transilvaniei şi în Maramures avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar temperaturile se vor situa sub normalul perioadei. În vestul ţării, în zonele joase este atmosferă însorită şi un vânt intens. În zonele de munte va ninge, iar la altitudini mari va fi viscol.

În Oltenia va fi vreme închisă, cu ninsori la munte, lapoviţă în zonele de deal şi ploi în zonele de câmpie. Temperaturile vor continua să scadă. În Dobrogea şi Bărăgan va fi înnorat şi un vânt intens, iar maximele vor urca la 7-8 grade Celsius, cele mai ridicate valori de sâmbătă.

Prognoza pentru următoarele zile

În noaptea de sâmbătă spre duminică, precipitaţiile se vor opri, în zonele joase se va înregistra ceaţă, iar temperaturile vor scădea puternic şi vor atinge pragul gerului în depresiuni, coborând până la  minus 10 grade Celsius. În zona de litoral, temperaturile vor coborî până la 2 grade Celsius.

Vine frigul! Vremea se schimbă total în România. Prognoză meteo ANM

Duminică dimineaţă va fi o vreme răcoroasă, însă pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă şi se va însenina, potrivit ANM. Vântul se va înteţi la munte, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Occidentali va depăşi viteze de 75 de km/h şi va spulbera zăpada.

Mercurul din termometre va rămâne sub valorile normale din această perioadă, temperaturile situându-se între 0 şi 8 grade Celsius.

Luni, temperaturile vor reveni la valori normale. Spre seară şi noaptea, la munte şi în Maramureş va ninge, în Transilvania va cădea lapoviţă, iar în Moldova şi în Crişana se vor înregistra precipitaţii.

Vine frigul! Vremea se schimbă total în România. Prognoză meteo ANM