UPDATE:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, noi avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile în mai multe zone din Moldova, Banat şi Transilvania.

Conform prognozei de specialitate, ceaţa va persista până la ora 10:00, în zona joasă a judeţului Timiş, iar până la ora 11:00 în localităţi din judeţele Botoşani, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu.

În judeţele avertizate vizibilitatea se va reduce sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, şi vor fi condiţii de producere a burniţei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Știre inițială:

Alertă meteo ANM! Cod galben prelungit în România! Mai multe județe sunt vizate de avertisment

Meteorologii au emis joi dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, valabile în orele următoare în 11 judeţe. Astfel, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţului Cluj se va semnala ceaţă, care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Acelaşi lucru se va întâmpla până la ora 8:00 în mai multe zone sau localităţi din judeţele Timiş, Hunedoara, Satu Mare, Arad, Bihor, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Alertă meteo ANM! Cod galben prelungit în România! Mai multe județe sunt vizate de avertisment

În ceea ce privește vremea de azi, cei de la ANM au indicat că cerul va fi temporar noros, în regiunile sudice și în centrul țării. Dimineața, condiții ce ceață se vor semnala pe întreg teritortiul, în special în jumătatea sudică.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime în primele zile de prognoză va fi de 8-10 grade, iar minimele vor oscila între 1 și 4 grade. Va ploua temporar pe tot parcursul zilei.

În Maramureș, temperaturilor maxime va fi de 11 grade, iar a minimelor de 2-5 grade, caracterizând o vreme ușor mai caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

În Banat, maxime la nivelul regiunii se vor situa în jur de 12 grade și minime de 4-6 grade. În cursul zilei de astăzi se vor semnala ploi slabe.

Alertă meteo ANM! Cod galben prelungit în România! Mai multe județe sunt vizate de avertisment

În Crișana se vor semnala ploi slabe în dimineața zilei de miercuri. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și la finalul primei săptămâni, însă temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul 5 – 8 grade Celsius.

În Moldova, valorile termice vor scădea accentuat de la o medie de 12 grade în prima zi a intervalului, la o medie de numai 6 grade în cursul zilei de azi. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în 19 noiembrie, cand aria acestora va cuprinde cea mai mare parte a regiunii.

În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru această dată în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii în jur de 14 grade și o medie a valorilor minime de 5…7 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în general redusă în cursul zilei de azi, însă averse se vor semnala începând de miercuri.

În Muntenia, media valorilor maxime se va situa în jurul valorii de 12 grade, apoi se va răci accentuat până la o medie regională de numai 7 grade, iar aceste valori diurne se vor menține fara variații semnificative până la finalul lunii noiembrie.

În Oltenia, valorile termice se vor situa, în general, peste mediile multianuale, cu maxime la nivelul regiunii de 12 grade și minime de 3-6 grade. Vor fi ploi slabe astăzi în Oltenia.

Alertă meteo ANM! Cod galben prelungit în România! Mai multe județe sunt vizate de avertisment

În București, cerul va fi temporar noros în cursul zilei de vineri. În prima jumătate, până la orele prânzului, se vor semnala condiții de ceață densă. Temperaturile vor ajunge la 9 – 10 grade Celsiu, în timp ce minimele vor ajunge pănă la 4 grade.

La munte, vor fi între 3 și 6 grade. Vântul va suflat moderat, local semnalându-se rafale cu viteze de până la 60 km/h, pe creste. În aceste regiuni, precipitațile ar putea căpăta forme de lapovitță și chiar ninsoare.

Pe litoral, vremea se anunță frumoasă, fără averse. Cerul va fi temporar noros, în prima jumătate a zilei. Temperaturile maxime vor fi de 9 grade Celsius, în timp ce minimele se vor încadra între 5 și 6 grade.

Alertă meteo ANM! Cod galben prelungit în România! Mai multe județe sunt vizate de avertisment